14.3 C
Amposta

Analitzen com millorar els usos i la protecció de les platges ebrenques amb tecnologia de gestió eficient

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona presenta el Llibre blanc de les platges intel·ligents

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una dotzena d’autors han elaborat el Llibre blanc de les platges intel·ligents de les Terres de l’Ebre i també de la Costa Daurada. És un document que analitza com millorar l’ús i la protecció ambiental del litoral incorporant eines tecnològiques, com dispositius, sensors o càmeres, que en permetin “una gestió eficient i integral”. El document es posa a l’abast de la ciutadania i dels agents turístics, també en format pòdcast. Una de les propostes que inclou és oferir serveis i experiències durant tot l’any, amb una oferta especialitzada per a les famílies que ja ha crescut amb 22 noves experiències. També es recomana un ús sostenible dels serveis a les platges o de disposar d’eines accessibles amb informació a temps real per als usuaris.

El Llibre blanc de les platges intel·ligents de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre és la primera publicació que a Catalunya aborda el potencial de les platges per millorar l’experiència de les persones usuàries i en especial les famílies, amb una aproximació integral, sostenible i que procuri la protecció d’aquests entorns naturals.

El document, proposta usar dispositius, sensors o càmeres per calcular la capacitat de càrrega i millorar l’accessibilitat, la sostenibilitat i la seguretat; implementar sistemes de reserva; delimitar accessos; diversificar i ampliar activitats i experiències vinculades a l’ús de les platges durant tot l’any; crear un sistema d’indicadors sobre les condicions dels espais, els usos i les activitats; o gestionar de manera mancomunada i coordinada certs serveis per part dels municipis costaners.

El Llibre blanc és la culminació dels treballs de l’operació Platja Innovadora impulsada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en el marc del projecte europeu PECT turisTIC en família. S’hi ha implicat 21 municipis del litoral de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, així com agents privats.

Mentre es desenvolupava s’ha avançat en algunes propostes que recull el text, com un renovat sistema d’indicadors per promoure la gestió sostenible de les platges i fomentar la diversificació d’usos per a un públic eminentment familiar. La proposta, que incorpora fins a 50 bones pràctiques recomanades, ha estat reconeguda com una de les 100 millors pràctiques de sostenibilitat de destinacions turístiques d’àmbit mundial per l’organització Green Destinations.

Per facilitar la feina de seguiment i control dels indicadors, s’ha creat una plataforma d’autogestió dels indicadors al TDS2+ perquè els gestors de les platges es puguin donar d’alta i disposin d’una plataforma on anar recollint les dades de les platges del seu municipi.

En la seva redacció hi han participat Salvador Anton, Maria Abellanet, José Antonio Donaire, Marc Grijalvo, Josep Maria Aguirre, Raquel Huete, Neus Martí, Natalia Bayona, Tomàs Molina, Xavier Font i Octavi Bono.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -