14.3 C
Amposta

Amposta planta més de 400 arbres i en reposa 270 en tres anys

El sistema utilitzat en els espais verds respecta els cicles naturals de l’arbrat amb podes menys agressives

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des del 2020 a avui, els carrers i places d’Amposta tenen 424 arbres nous. En aquests tres anys també se n’han reposat prop de 270 que estaven morts, en un espai poc adequat per al seu desenvolupament o en mal estat pel que fa a plagues o malalties.

En aquest context, Amposta disposa de més espais verds i més zones arbrades que aporten ombra i biodiversitat a la ciutat. L’alcalde, Adam Tomàs, explicava que “treballem per una ciutat més verda i amable per a les persones, però també, com marquen els objectius de l’Agenda 2030 amb els quals estem alineats, per cuidar la biodiversitat dels espais verds de la nostra ciutat”.

Pel que fa als arbres nous i als que s’han reposat, l’any 2020 se’n van plantar 106 nous i se’n van reposar 86, el 2021 se’n van plantar 101 i se’n van substituir 93 i, aquest 2022 s’han plantat 217 arbres i una norantena s’han reposat. Alguns exemples són la creació d’un bosc urbà als triangles de l’avinguda Generalitat, les noves plantacions als interiors dels patis de les diferents escoles, l’enjardinament dels entorns del Casal Cívic o les noves plantacions al Parc dels Xiribecs.

D’altra banda, el sistema de gestió dels espais verds es realitza amb noves tècniques de poda menys agressives i més respectuoses amb els arbres i el seu cicle natural. La regidora de Medi Rural i Espais Verds, Carla Bonfill, explicava que “cada any sumem noves espècies per tenir una ciutat amb més biodiversitat, tenint en compte les espècies que s’adapten millor al nostre clima i terreny, així com espècies que aporten fruits i floracions amb més valor ecològic i estètic”.

Amb l’entrada de la tardor, des de l’àrea de Jardineria i Espais Verds s’analitzen tots els arbres de la ciutat per detectar els exemplars que s’han de reposar, així com aquells espais en els quals se’n poden plantar de nous durant l’hivern per generar nous espais arbrats o millorar els existents.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -