EbreNotícies

Allau de pronunciaments en contra de l’abocador a Riba-roja d’Ebre

El Consell Comarcal i la CUP demanen que es paralitzi el projecte

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat aquest dimecres al vespre una moció consensuada en el darrer Consell d’Alcaldes que rebutja el projecte de macro abocador per a Riba-roja d’Ebre. La proposta ha tirat endavant amb el suport de quinze dels vint consellers comarcals assistents al ple. També hi ha hagut dos vots en contra i tres abstencions. A l’exposició de motius la moció recorda que a Tivissa hi ha un abocador que en principi era per als municipis de les comarques de la Terra Alta, el Priorat i la Ribera d’Ebre, però que “s’ha convertit en un gran abocador de més de la meitat de Catalunya de residus industrials”. A més, es destaca l’aposta del territori pel “turisme de qualitat” i pel sector agroalimentari i es reclama un “projecte de comarca” basat en el turisme rural i gastronòmic”.

CUP

D’una banda, la CUP de les Terres de l’Ebre ha reclamat al Departament de Territori i Sostenibilitat i a l’Agència de Residus que paralitzin el projecte. Recorden que la Ribera d’Ebre rebutja socialment veure’s hipotecada per una instal·lació “insostenible” al servei de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La Ràpita

També el ple de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita s’ha sumat a l’oposició a l’abocador aprovant la moció presentada per ERC, i secundada per tots els grups municipals. El text aprovat recorda que la seva repercussió transcendeix els límits municipals i afecta directament el model territorial.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close