14.3 C
Amposta

Albert Salvadó: “Necessitem, i així ho exigeixo, un ampli acord pel Fons de Transició Nuclear”

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, demana consens pel Fons Nuclear: “És una qüestió estratègica per al territori”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Davant la situació de desencontre entre els partits polítics davant del Fons de Transició Nuclear, creat per finançar accions de desenvolupament socioeconòmic i de transició energètica justa a les zones afectades pel futur tancament de les centrals nuclears, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha demanat consens: “Necessitem, i així ho demano i, fins i tot, m’atreveixo a dir que ho exigeixo, com a màxim representant del Govern a les Terres de l’Ebre, un ampli acord dels grups parlamentaris, perquè el Fons de Transició Nuclear és una qüestió estratègica per al territori”.

El delegat del Govern considera de “vital importància” que els grups polítics del Parlament de Catalunya “seguin en una taula per posar-se d’acord amb què és el millor per a aquests municipis de cinc comarques; tres, de les Terres de l’Ebre”. “No ens perdonarem mai, si no trobem aquest acord amb immediatesa, haver renunciat a inversions milionàries i a la creació de centenars de llocs de treball, que ara tenim damunt la taula i a punt de concreció, per picabaralles entre partits; les Terres de l’Ebre només continuarem avançant si som capaços d’arribar a acords”, ha reblat.

Salvadó ha recordat que l’objectiu del Fons de Transició Nuclear és donar valor afegit als municipis de les àrees nuclears perquè “siguin atractius per a empreses i indústries que a hores d’ara estiguin buscant un lloc per implantar-s’hi”: “El Fons de Transició Nuclear ha de servir per generar ocupació, com a mínim 3.000 llocs de treball, que si pot ser qualificat, millor, per a suplir els 3.000 llocs de treball que es perdran amb el tancament de les centrals nuclears”.

“Govern, Parlament i ajuntaments d’un radi d’afectació de 20 quilòmetres hem estat treballant de la mà perquè invertir als territoris també requereix consens del mateix territori, superats els entrebancs al Tribunal Constitucional i després de set anys que des de diferents institucions es treballa amb el Fons de Transició Nuclear”, ha conclòs.

Trens d’alta velocitat

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre també ha confirmat que en l’agenda política de la Generalitat, dins de les negociacions entre el Govern de Catalunya i l’Estat, el departament de Territori i el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, hi ha prioritzar l’aturada dels trens d’alta velocitat Avant i Euromed a l’estació de l’Aldea.  “Com a delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre he sol·licitat que es plantegi com una qüestió primordial per a les Terres de l’Ebre: demanem que els Euromed que vénen de València s’aturin a l’Aldea i que els Avant facin el trajecte Tortosa – Barcelona”, ha dit Salvadó. En concret, es demana l’aturada de quatre Euromed diaris a l’Aldea i com a mínim d’un Avant Tortosa – Barcelona al dia.

“Seguirem de prop com evoluciona la negociació, insistirem en la urgència de tenir trens d’alta velocitat que s’aturin a l’Aldea i esperem que la concreció de tot plegat vagi tan ràpida com l’interès que han mostrat de seguida el Ministeri i la Conselleria”, ha conclòs.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -