EbreEleccions municipals 2019Notícies

Adam Tomàs es podria convertir en el president de la Diputació de Tarragona

Junts per Catalunya trencarà amb el PSC perquè ERC presideixi la Diputació

Eduard Rovira, de Torredembarra, o Adam Tomàs, d’Amposta, son els noms que sonen per succeir Josep Poblet, ja que Junts per Catalunya vol prioritzar pactes “de país” als ens provincials. Adam Tomàs va aconseguir diumenge una majoria absoluta històrica i Esquerra d’Amposta-ERC va augmentar de 11 a 16 regidors que converteixen Amposta en la capital republicana del país i catapulten Adam Tomàs com a líder polític.

És més, la victòria d’ERC a la Diputació de Tarragona obre les portes perquè l’ens supramunicipal tingui el primer president de les Terres de l’Ebre en democràcia. Els republicans han obtingut 11 dels 27 diputats -4 més que en aquesta legislatura-, i se situa com la força amb més representació, per davant de Junts per Catalunya, per 8 de Junts -en perd 3-, 7 del PSC -en guanya 1- i 1 de Ciutadans (PP i CUP perden representació i tampoc entra En Comú-Podem).

En declaracions a Canal Terres de l’Ebre, en la primera entrevista en televisió, Tomàs no descarta res: “Estic obert a tot però no és una condició tampoc que posi”. “Ens seurem amb ERC, com sempre, i es decidiran els llocs en funció del que sigui millor per tot el territori”, afegeix.

Jocs de cadires a banda, Tomàs té clar el seu paper: “Me molestaria que per estar ben considerat o ser ben tractat el meu municipi, hagi de tenir un càrrec”. Afegeix: “Crec que els càrrecs han de ser territorials, hem de mirar pel territori”.

Reconeix, en aquest sentit, que si fa 4 anys va adquirir el compromís de dedicació exclusiva per Amposta, ara no ha sigut així: “Esta vegada no he adquirit aquest compromís però jo no aniré a trucar a la porta de ningú, no tenim necessitat de fer valdre res”. De fet, apunta: “La força ens la donen els votants”.

Redacció – V. Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close