14.3 C
Amposta

Acció Climàtica inverteix 81 MEUR a les Terres de l’Ebre el 2021

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va invertir 81,1 MEUR l’any passat a les Terres de l’Ebre, dels qual 9,5 s’han destinat a actuacions com la prova pilot de cultiu de kiwi a la Ribera d’Ebre (210.000 euros), la millora de la xarxa viària dels Ports (411.000 euros), actuacions per frenar la regressió del delta de l’Ebre o les actuacions d’emergències a Alcanar després dels aiguats de l’1 de setembre (230.000 euros). La resta, 71,6MEUR, s’han repartit amb ajuts als diversos sectors – 55 MEUR vinculats a la DUN-. També s’han invertit 2,3 MEUR a la depuradora de Riba-roja d’Ebre i 4,9 MEUR per les guardes de les basses del delta. També s’ha destinat 940.000 euros a la lluita contra el caragol maçana.

El director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez, ha valorat que amb aquestes actuacions l’objectiu principal del Departament és “enfortir les estructures productives i assegurar la seva viabilitat, al temps que es treballa molt en donar suport econòmic a projectes de cooperatives agrícoles, en incentivar l’economia blava i en promocionar propostes del territori amb els grups d’acció local”.

El delegat del Govern, Albert Salvadó, valorava l’exercici de transparència del Departament que té un pes importantísstim per a les Terres de l’Ebre, alhora que destacava entre les actuacions dutes a terme “les polítiques de millora en l’activitat i renda agrària; les actuacions de prevenció i contenció de les plagues com la mosca negra i el cargol mançana, també les polítiques de promoció dels productes i la creació de marca de proximitat dels productes agroalimentaris, molts d’ells sota la marca Reserva de la Biosfera i, sobretot, la influència del Departament en l’estratègia de les accions dels dos Leaders, Baix Ebre – Montsià i Ribera d’Ebre – Terra Alta junt amb el GALP Mar de l’Ebre que son una aposta per generar activitat econòmica privada i com no les actuacions de millora i protecció del Delta de l’Ebre”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -