NotíciesSocietat

A partir d’avui les dones treballen gratis fins que acabi l’any

A l'Estat espanyol, aquest any, les dones des d'avui, 7 de novembre, i fins al 31 de desembre treballen gratis, a conseqüència de la bretxa salarial

A Espanya des d’avui i fins que acabi l’any les dones treballaran gratis, a conseqüència de la bretxa salarial entre dones i homes que actualment se situa en el 17%. La dada a Catalunya encara és més preocupant, ja que arriba fins al 23% amb una diferència salarial entre dones i homes de 6.500 euros a l’any.

Des del Govern, patronals i sindicats han posat a disposició d’empreses i organitzacions una guia per fer front a aquesta problemàtica. Situa el focus sobretot en la negociació dels convenis col·lectius, amb propostes com una clàusula que garanteixi la mateixa retribució per a una dona que per a un home, per fer la mateixa feina.

El sindicat UGT ha engegat una campanya anomenada “Jo treballo gratis” per denunciar aquesta situació. Amb aquesta campanya la UGT pretén conscienciar, en primer lloc, a totes les treballadores i treballadors sobre aquesta discriminació per raó de sexe, que té una repercussió severa en els salaris de les dones i que s’accentua encara més després de la jubilació, provocant que un elevat percentatge de dones -que han tingut una ocupació al llarg de tota la seva vida- tinguin pensions més baixes i passin a estar en risc de pobresa.

Redacció – V. Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close