CulturaNotícies

“A Cel Obert” convertirà Tortosa en escenari de creació i reivindicació del patrimoni arquitectònic

La sisena edició del Festival d’Intervencions Efímeres de Tortosa A Cel Obert presentarà del 4 al 6 d’octubre un total de 10 intervencions artístiques en espais històrics o emblemàtics de la ciutat. L’objectiu del festival és convertir la capital del Baix Ebre en escenari de creació, reivindicar el patrimoni arquitectònic del municipi i apropar i difondre l’art efímer a tots els públics. Cada intervenció estarà creada per diferents equips d’artistes, arquitectes o dissenyadors que buscaran establir un diàleg entre l’arquitectura més clàssica i les obres d’art més contemporànies amb un denominador comú: la passió.

El festival reforça la proposta cultural i turística del territori obrint les portes dels seus patis a la ciutadania. Molts d’aquests espais, de gran pes històric, romanen tancats al públic la resta de l’any i el festival suposa una bona ocasió per descobrir aquest patrimoni ple d’art.

En aquesta edició s’inclou de nou el pati del Palau Episcopal i s’incorporen el claustre de l’edifici de la Immaculada i el pati del Convent de les Carmelites Descalces, tots dos a Jesús. La resta d’escenaris són els patis de Sant Jordi i Sant Domènec, Sant Jaume i Sant Maties, el Museu de Tortosa, el Palau Montagut, el Monestir de la Puríssima Concepció Victòria i el Convent de Sant Joan de Jerusalem.

D’altra banda, el 4 d’octubre, a les 21.30 hores, a la Cripta de l’Església de la Reparació, Laia Santanach interpretarà una peça de dansa contemporània que replanteja la dansa tradicional popular del contrapàs i la seva música des d’una mirada actual. Des de l’any 2015 A Cel Obert està integrat a la Xarxa Transversal, dins el projecte Transefímers, juntament amb el festival Mau de Granollers, el FesCamp de Sant Cugat, el Lluèrnia de la ciutat d’Olot.

Font: Ebredigital

Redacció – P. P.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close