Salut i bons aliments

30/11/2019

INGESTES DIETÈTIQUES DE REFERÈNCIA

Actualment, els valors de referència internacionals es denominen ingestes dietètiques de referència i corresponen a les estimacions quantitatives d’ingesta de nutrients en funció de l’edat, el sexe i la situació fisiològica, com pot ser l’embaràs o la lactància.

VERITAT o FALS

Cal evitar la carn de vedella.

FALS. Un aliment darrerament força controvertit ha sigut la carn vermella. L’OMS recomana menjar-ne una o màxim dues vegades per setmana. Tanmateix, la carn vermella és una font natural de vitamina B12 i de ferro.

QUÈ ÉS?

Què és el veganisme? El terme veganisme va ser utilitzat per primer cop l’any 1944 per l’anglès Donald Watson. Un vegà és una persona que no consumeix productes alimentaris d’origen animal. Igual que els vegetarians, els vegans no consumeixen cap classe de carn o peix, però a diferència dels vegetarians, els vegans tampoc consumeixen ous, ni productes lactis ni mel.

L’ALIMENT

L’espàrrec: es tracta d’un aliment que aporta molt poques calories, unes 20 per cada 100 grams d’aliment. Té un 93% d’aigua, no conté greixos i a penes hidrats de carboni, com quasi tampoc proteïnes (només un 2%). En canvi, els espàrrecs són rics en fibra. No és menyspreable el seu contingut en algunes vitamines, així com determinats minerals (potassi, ferro, iode i fòsfor). A més, aquesta verdura porta una substància, l’asparagina, que té efectes diürètics (afavoreix l’eliminació d’orina).

LA XIFRA

En els últims quatre anys, segons el ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient el consum de productes agroalimentaris ha augmentat un 65% i actualment representa un 2% del total del mercat de l’alimentació.

HISTÒRIES DEL CAFÈ (HOMATIC VENDING)

Fins al segle XVII el cafè no era més que una curiositat reservada entorn dels viatgers que el portaven de l’Orient. S’ha de senyalar que el cafè també es podia començar a trobar a les prestatgeries dels boticaris, els antics farmacèutics.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close