S’estrena el documental SEDiMENTS amb debat obert

L’acte de presentació i cine-debat amb el documental “SEDiMENTS”  se celebrarà el proper divendres, 7 de desembre, a l’Auditori Municipal d’Amposta. Serà projectada per primera vegada la versió final del documental que inclou lo cine-debat celebrat a la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l’Ebre, al mes d’abril d’enguany i on van participar membres de l’ACA i de la CHE.
La presentació del documental començarà a les 11:00h amb una taula on participaran representants de la Campanya pels Sediments, Plataforma en Defensa de l’Ebre, Ajuntament d’Amposta i COPATE. Aquesta taula de presentació també serà oberta als mitjans. Posteriorment, se projectarà lo documental i finalment hi haurà un debat obert a la participació de periodistes i públic en general.

Aquest documental és un treball de més de tres anys que comença amb la presentació de la Campanya pels Sediments l’1 de febrer de 2015 per part d’activistes independents, SEO/BirdLife, PDE i Ecologistes en Acció. “SEDiMENTS” aborda la importància de la gestió de la terra per al bon estat de la Conca de l’Ebre, del seu Delta, de les platges i dels embassaments. També tracta exemples de casos on s’han reparat i es fan funcionar regularment les comportes de fons de les preses, com a Barasona, a la Conca de l’Ebre. Al documental hi participen diferents especialistes internacionals que apunten la necessitat d’instalar sistemes de bypass de sediments als embassaments i d’eliminar les preses obsoletes (Dam Removal).

Per |2018-12-05T12:08:53+00:005, desembre, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada