Un estudi de la UOC mostra que els joves espanyols es continuen infectant del VIH

Les xifres d’infecció del VIH van millorant, però les últimes dades publicades el 2017 parlen encara de 3.381 nous diagnòstics, dels quals 402 corresponen a joves d’entre 15 i 24 anys. Abans hi havia més por, la preocupació per aquesta malaltia a la fi dels 80 i a començament dels 90 va fer que gran part de la població prengués mesures. 

L’efecte de les campanyes de salut sexual es contraresta amb el bombardeig incessant de vídeos i modes sexuals que els joves reben a través de les xarxes. «Hi ha un esforç per educar en salut sexual, però el funcionament normal de la societat està emetent el missatge contrari», apunta Dolors Colom Masfret, experta en Treball Social Sanitari i professora associada a la UOC. «No es poden controlar les xarxes, ni internet, però es pot posar èmfasi en què sàpiga discriminar què és cert i què no”, continua Dolors. L’experta adverteix que «no s’hauria de baixar la guàrdia, perquè totes les àrees de la salut s’estan veient afectades per informació escombraria».

Per |2018-12-04T11:53:33+00:002, desembre, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada