Generalitat promet nous heliports pels hospitals i geolocalització de masies

ACN-TORTOSA.- La reunió d’ahir del Consell de Direcció de l’Administració de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, ha deixat moltes novetats. Per exemple, les obres en marxa per adaptar l’heliport de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta als vols nocturns d’emergències. En aquest context,  el Delegat del Govern, Xavier Pallarès, ha explicat que el Departament de Territori ja té reservada una partida de 200.000 euros, al marge de l’aportació del Departament de Salut, per ubicar en un nou espai l’heliport de Móra d’Ebre, entre els Mossos d’Esquadra i els bombers, per poder adaptar-lo a la normativa i permetre els vols nocturns. La Generalitat també preveu, quan disposi de pressupost, dragar l’acumulació de materials que s’ha acumulat al riu Ebre davant l’embarcador de Tortosa dificultant la navegació.

Geolocalització de masies

Pallarès, d’altra banda, ha anunciat que el 112, en col·laboració amb els consells comarcals, es geolocalitzaran les masies i habitatges dispersos perquè els serveis d’emergències puguin identificar ràpidament els llocs a partir d’una placa amb una numeració. La Generalitat també treballa en la formació de funcionaris perquè els tràmits del Servei Català de Trànsit que ara es fan a Tarragona puguin fer-se des de l’edifici del Govern a les Terres de l’Ebre, amb la perspectiva de desplegar totalment el servei.

Per últim, s’ha donat a conèixer que dels 4,6 milions d’euros de l’impost turístic que la Generalitat destina a projectes dels ens municipals, 1,13 recauran en quatre projectes de les Terres de l’Ebre, impulsats pels Ajuntaments d’Ulldecona, Tortosa, així com els consells del Baix Ebre i la Ribera d’Ebre.

Per |2018-11-30T10:47:30+00:0028, novembre, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada