Lo Pati acollirà el festival Femme in Arts, la proposta per reflexionar sobra la violència masclista

Creativitat femenina contra violència masclista. Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre acollirà del 23 al 25 de novembre, la segona edició de Femme in Arts. Visibles a escena, un certamen que precisament proposa això, utilitzar la creativitat femenina com a antídot per combatre la desigualtat de gènere i la violència contra les dones. Així durant quatre dies, comptant la prèvia del dijous 22 de novembre, i partint d’una sèrie d’activitats lligades al món de la cultura i l’art contemporani, s’incentivarà el debat al voltant d’aquesta xacra social amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la dona, que se celebra el 25 de novembre.

El tret de sortida de Femme in Arts serà aquest dijous, 22, una prèvia del festival en què es projectarà Todas las mujeres que conozco, de la directora gallega Xiana do Teixeiro. Es tracta d’un film que busca articular, a través de diverses converses entre amigues, col·laboradores i estudiants de secundària, un discurs sobre la por i la violència que no fomenti ni la por ni la violència. A partir d’aquesta projecció s’establirà un debat entre la directora del documental i la professora del departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la URV, Iolanda Tortajada, especialitzada en temes de gènere i mitjans de comunicació. “El que volem és crear espais on poder parlar, deconstruir relats i construir-ne de nous. L’art ens ajuda a captar des de la vessant més emocional la dimensió d’aquesta violència estructural contra les dones. A més, viure aquest festival fent comunitat, denunciant i expressant-nos, és un fet d’una gran potència transformadora”, apunta Anna Zaera, comissària de Femme in Arts.

Cinema de ficció i documental, música, fotografia o poesia lliure són algunes de les expressions artístiques amb segell femení que es succeiran durant Femme in Arts per fomentar aquest debat.  Precisament, una de les propostes que ha tingut més bona acollida ha estat el Poetry Slam del diumenge, un recital poètic obert a tothom, prèvia inscripció a info@lopati.cat, que té com a objectiu que les dones puguin prendre la paraula per expressar-se sense complexos, recitar versos propis o aliens, i empoderar-se com a col·lectiu cada cop més cohesionat i enfortit.

Femme in Arts està coorganitzat per Lo Pati i les àrees de serveis socials i atenció a la dona de l’Ajuntament d’Amposta, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià i el Servei d’Intervenció Especialitzada de Terres de l’Ebre que exerceix la Fundació Montsià, amb el suport de l’Institut Català de les Dones i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Per |2018-11-19T12:39:57+00:0019, novembre, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada