Possibles inhabilitacions i multes per la participació de menors als correbous de Santa Bàrbara

El Servei del Joc i d’Espectacles de la Generalitat a les Terres de l’Ebre ha obert un expedient sancionador per infraccions a la normativa en matèria d’espectacles tradicionals amb bous. El motiu és la participació de desenes de menors de 14 anys durant un bou capllaçat en el municipi de Santa Bàrbara, al Montsià, durant la celebració de les festes de juliol de 2017.

Els fets es remunten al passat 8 de juliol de 2017, quan membres de l’Associació AnimaNaturalis van documentar els bous capllaçats de Santa Bàrbara. Aquesta modalitat de correbous consisteix a deixar anar un bou amb el cap lligat amb una corda i fer-lo córrer pels carrers del poble durant 50 minuts.

Per aquest motiu, l’entitat de defensa animal va presentar una denúncia acompanyada amb imatges de vídeo de tot el recorregut del correbou i ara han obert l’expedient sancionador, tot i que pot ser objecte de recurs. L’organització animalista confia que la sanció acabi sent ferma, ja que «les imatges parlen per si soles, desenes de nens i nenes corrien darrere i davant del bou, alguns fins i tot tan petits que amb prou feines podien córrer, a vegades arrossegats pels seus pares durant les embranzides del bou», explica Aïda Gascón, directora d’AnimaNautralis a Espanya.
Segons l’Article 12 de la Llei 34/2010 es tracta d’una infracció greu i les sancions poden ser una multa d’entre 601 i 60.000 euros, a més de la inhabilitació per a prendre part en espectacles amb bous per un període de fins a dos anys, ja que els organitzadors i controladors de l’esdeveniment no van complir en cap moment amb la seva funció, segons l’Article 8, que és «vetllar per l’ordre i la seguretat dels participants i fer sortir els menors de catorze anys que pretenguin participar-hi», a més d’estar prohibit a menors d’aquesta edat.
Per |2018-11-13T13:02:45+00:0013, novembre, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada