El Museu de Tortosa acollirà una sessió de les 3es jornades aproPA’T

Les 3es jornades aproPA’T de didàctica del patrimoni comencen este dissabte 10 de novembre a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Es tracta d’una iniciativa de la Xarxa Territorial de Museus impulsada pel Departament de Cultura de la qual en formen part 12 museus de la demarcació. Aquest any, les jornades se centren en els museus com a eines per a la innovació pedagògica a les aules i, estan dirigides tant a docents de tots els nivells educatius com a estudiants i professionals dels museus i entitats culturals.

Durant les jornades es presentaran experiències entre museus i centres educatius que s’estan duent a terme com el projecte “I tu, què pintes?” entre el Museu Deu i els centres educatius del Vendrell, i l’experiència Tàndem realitzada entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’Escola Miquel Bleach amb la coordinació de la Fundació Catalunya – La Pedrera. També hi haurà un espai d’aprenentatge social i compartit entre els participants.

Tortosa acull la segona sessió

La primera sessió, d’aquest 10 de novembre, es celebrarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.  La trobada s’iniciarà amb una ponència de la directora del Museu de la Vida Rural Gemma Carbó, que parlarà de les comunitats culturals d’aprenentatge. Desprès, la professora de l’aula d’acollida de l’institut Pons d’Icart de Tarragona, Maite Blay, explicarà com el patrimoni és una eina de gran valor per acollir els alumnes nouvinguts.

El proper dissabte, 17 de novembre, hi haurà una segona sessió al Museu de Tortosa. En aquest cas, l’artista i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Albert Macaya, repensarà el binomi arts-educació per tal de crear una experiència i coneixement compartit al museu. La consultora Andrea Granell presentarà una eina per avaluar el disseny de les activitats educatives patrimonials creada per la Comunitat de Pràctica de Patrimoni i Escola. En aquesta segona sessió es presentarà el projecte “Escola Amiga” entre el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Institut Ramon Berenguer IV i el projecte “Pau Casals” entre l’escola El Puig i el Museu Pau Casals.

Per |2018-11-09T16:30:37+00:009, novembre, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada