La Nit de la Cultura de la Ràpita premia les obres de Marc Raventós i Esteve Llitrà

La Nit de la Cultura premia les obres de Marc Raventós i Esteve Llitrà en els premis d’escultura i de narrativa, en una nit en què es va fer un reconeixement a la figura i l’obra de l’escriptor Víctor Canicio. Dissabte passat es va celebrar la tercera edició de la Nit de la Cultura, un esdeveniment que serveix per reivindicar el treball cultural de persones i entitats locals, que s’apleguen a l’Auditori Sixto Mir amb l’excusa d’un sopar durant el qual es fa públic el veredicte del Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó i el Premi d’Escultura Agustí Vizcarro.

En primer lloc, es va projectar una entrevista realitzada pel també escriptor Tomàs Camacho, que fou l’encarregat després de glossar la personalitat de Canício i explicar els continguts i el procés creatiu del llibre que es presentava aquella mateixa nit amb el nom de l’homenatjat: Víctor Canicio Chimeno. Un llibre que reprodueix petits fragments d’obres de l’escriptor, com Hans Pataka o la recent Con quien paces, a més d’incloure textos escrits ex professo per diversos escriptors i amics de Canicio del nostre territori, com Jesús Tibau, Carme Cruelles, Pep Carcellé, Miquel Reverté o el mateix Camacho.

Ja en la segona part de l’acte, amb la lectura –per part de la regidora Èrika Ferraté- de les actes dels jurats dels dos premis culturals que es fallaven aquesta nit. Així, es va donar a conèixer que el guanyador del premi de narrativa va resultar ser Esteve Llitrà, per l’obra ‘No parlaràs’, una novel·la ambientada al Matarranya, amb temàtica negra i amb la violència envers les dones com a rerefons. Pel que fa al premi d’escultura, l’obra ‘Obelisc’, de Marc Raventós, fou la guanyadora. Tots dos premiats es trobaven a la sala, convidats per l’Ajuntament de la Ràpita, i van agrair en els seus parlaments la distinció i l’honor d’haver obtingut aquests guardons.

Les paraules finals de l’alcalde Josep Caparrós van donar pas a l’actuació musical de Noel Luna, que acompanyat de la seua guitarra, va interpretar temes de Paco Ibáñez, Serrat, Llach, Labordeta i algun tema propi. Un tancament musical i literari que va posar el punt i final a una nit que es va allargar fins a la una de la matinada, i que va deixar molt bon regust a totes les persones assistents, en una celebració que va servir per reivindicar la importància de la cultura, del fet cultural i de la creació cultural, i per fer d’altaveu del potencial cultural que la Ràpita desplega durant tot l’any, amb la complicitat de les seues entitats i de totes les persones que treballen intensament per la cultura de la ciutat.

Per |2018-10-29T15:59:49+00:0029, octubre, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada