MINUT A MINUT | Tallat el Pont Tirant lo Blanc i Plaça de la Unió a Tortosa

20.22h. Des de l’Ajuntament de Tortosa han comunicat que es talla a la circulació la Plaça de la Unió i Pont Tirant lo Blanc tallats. Demanen alerta davant dels barrancs i rieres per la intensitat de pluja. També es tallen a la circulació el Cami Salvaaigües de Campredó i l’Avinguda de l’Estadi tallat sota el pont de la Via verda. A més, la tempesta està provocant avaries en quadres elèctrics i semàfors del centre, nucli antic i Ferreries. S’està treballant en restablir la normalitat del servei.

18.55h. La Policia Local d’Ulldecona ha tallat a la circulació de vehicles la carretera que uneix el municipi d’Ulldecona i Alcanar, la TV3318 a causa de l’acumulació d’aigua. Recorden que cal màxima precaució en la resta de carreteres i evitar circular per camins, vores de barrancs i prop del riu Sénia.

18.35h. Tallada la N-340 entre Sant Carles de la Ràpita i Amposta a causa del temporal. Des del diferents ajuntament afectats demanen precaució i no desplaçar-se amb vehicles per circular en les properes hores. A Sant Carles de la Ràpita s’ha deixat aquesta tarda a 963 abonaments sense subministrament elèctric. A aquestes hores en aquest municipi descarrega una intensa tempesta amb llamps. Segons Protecció Civil les tempestes es desplacen ara a la capital del Baix Ebre. De fet a la comarca del Montsià s’observen xàfecs que superen llindar 40 mm/30 min.

18.13h. Tallada la N-340 en ambdós sentits al seu pas per Alcanar a causa de les inundacions en aquesta zona. Es fan desviacions senyalitzades. Protecció civil demana que, si es possible, s’eviti agafar el cotxe si s’hea de circular per les vies que travessen la comarca del Montsià a causa de les pluges.

 

18.05h. El temporal comença a deixar algunes imatges dels seus desperfectes. Aquesta tarda ha caigut un arbre al mig de la ciutat d’Amposta. Concretament a la cruïlla entre el carrer Torreta i el Passeig del canal. Part de l’arbre ha caigut sobre la casa del davant. (Foto: cedida)

 

17.45h. La circulació de trens també s’està veient afectada. La línia de tren entre Castelló i Tarragona es troba actualment interrompuda, segons informa Adif, al seu pas per l’estació de Vinaròs degut a les condicions meteorològiques adverses a la zona.

17.17.h A causa de l’acumulació d’aigua la Policia Local d’Alcanar ha tallat l’accés del camí de Virol i el fondo de Jan. No es pot circular per aquests camins. Paral·lelamant, els Mossos d’Esquadra han tallat l’N340 de forma parcial i donen pas alternatiu per l’altra calçada. Tanmateix, a la sortida de l’N340 a Alcanar per l’Àngol s’ha acumulat una bassa d’aigua que obliga a circular amb molta prudència. Per tant, es pot circular per l’N340 però amb molta precaució. Ja han arribat alguns videos d’aquest tram:

 

15h. Les Terres de l’Ebre acumulen ja precipitacions de fins a 170 litres per metre quadrat però el temporal de llevant no ha està provocant incidents remarcables. Malgrat això, Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla Inuncat, tant a les quatre comarques ebrenques com a les del Camp de Tarragona, davant la previsió de més pluges durant aquest divendres a la tarda. Segons els Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), encara poden tenir lloc xàfecs intensos que podrien superar els 200 litres per metre quadrat en 24 hores al Baix Ebre i el Montsià, i uns 100 a la resta de les Terres de l’Ebre o el litoral i prelitoral de Tarragona. Unes pluges que poden fer créixer cabals de rius i barrancs, afectant rius i carreteres. Protecció Civil, que demana precaució en aquestes zones així com al Massís del Port, també manté en alerta el Pla Procicat pel fort onatge a la costa.

Des de l’inici de l’episodi, aquest passat dijous, a les Terres de l’Ebre s’han acumulat importants quantitats de pluja, especialment durant la nit. Així, al Massís del Port han recollit 157,1 l/m2; als Valentins –municipi d’Ulldecona- 96,8 l/m2; als Mas de Barberans, 88,2; a Alcanar, 85,1; i a Horta de Sant Joan, 72,9. Al matí, les pluges s’han concentrat, principalment, a les comarques del Camp de Tarragona, amb valors destacats a Prades, amb 57,7 litres per metre quadrat; Constantí, 54,9; Riudoms, 51; i Tarragona, 48,2.

Creixement sobtat de rius i barrancs
Protecció Civil ha reiterat la seva recomanació d’extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure al Massís del Port, on es concentren les precipitacions més importants, i on els barrancs, rius i rieres poden portar aigua abundant de forma sobtada. Aconsella no travessar zones inundades, tampoc en espais urbans, ni accedir a baixos o soterranis pel risc de quedar atrapat. Genèricament, també demana no romandre prop de lleres, rius i guals així com evitar travessar rieres i torrents perquè, malgrat l’aparent poc cabal, es pot incrementar sobtadament. També considera que cal extremar la precaució en la mobilitat, evitant vies secundàries prop de cursos d’aigua i zones inundables, i fer cas de la prohibició de pas en vies que es puguin veure afectades per acumulació d’aigua.

Paral·lelament, es manté l’alerta del Pla Procicat pel fort onatge. Segons l’SMC, les onades podran arribar als 2,5 metres d’alçada al litoral central i de Tarragona, així com fins als 4 metres a la costa de les Terres de l’Ebre. L’onatge anirà afluixant a mesura que passin les hores però es mantindrà actiu durant la nit i matinada, podent incidir més directament en el litoral amb el canvi de vent de gregal a llevant.

Per |2018-10-20T10:37:07+00:0019, octubre, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada