135 joves accedeixen al Centre de Noves Oportunitats de les Terres de l’Ebre

135 joves inicien itinerari al Centre de Noves Oportunitats de les Terres de l’Ebre. El programa Noves Oportunitats és un programa de Garantia Juvenil de l’àrea d’ocupació juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i finançat pel Fons Social Europeu que atén a nois i noies d’entre 16 i 24 anys d’edat que sovint han abandonat la seva formació de forma prematura i que poden presentar dificultats a l’hora d’enfrontar-se al seu projecte vital i professional.

La Fundació Privada Gentis ja implantà el programa a les Terres de l’Ebre en la seva darrera edició, atenent un total de 250 joves dels quals 103 han retornat al sistema educatiu i 48 han obtingut un contracte laboral. El 85% d’aquests joves no tenien la ESO.

El projecte de la Fundació per aquesta nova edició se sostén en tres puntals bàsics: el model d’ocupabilitat per competències, la realització d’itineraris únics i flexibles per a cadascuna de les persones participants al programa i la visualització del col·lectiu juvenil en la societat. Sònia Tomàs, directora del Centre de Noves Oportunitats a les Terres de l’Ebre, ho explica així: “És a través del treball amb la identificació i desenvolupament competencial amb cadascun dels nostres joves, dissenyant un itinerari personalitzat per a cadascun d’ells/es, que el o la jove podrà millorar la seva ocupabilitat, assolir el seu objectiu laboral o fer un retorn educatiu amb èxit”. Afegeix que “és de màxima importància que en aquest procés els i les joves puguin, mitjançant accions comunitàries, retornar a la societat tot allò que van assolint en el seu projecte vital per tal que la mateixa societat pugui dur a terme un canvi de mirada envers aquest col·lectiu”. “Treballem amb una visió d’educació 360 que ha de permetre aquest canvi de mirada de la societat envers aquests joves” ha argumentat Tomàs.

Accions formatives planificades per a 2018
Actualment hi ha 17 joves que s’estan formant com a Auxiliars d’Imatge personal a través d’un Programa de Formació i Inserció (PFI) que la Fundació Privada Gentis té autoritzat pel departament d’Ensenyament.

20 joves més cursen una Formació a Mida (FAM) d’Auxiliar de barberia. Aquest tipus de formació va destinat a perfils de joves en itinerari laboral (recerca de feina) o especialització (han cursat abans alguna formació de la família professional de Perruqueria i estètica).

30 joves més es formen al CFA Lo Pont de la Fundació Privada Gentis en ell segon cicle de la ESO per tal d’assolir la titulació. Està previst l’inici d’un certificat de professionalitat de Monitor/a de lleure al mes d’octubre (Gentis escola de lleure); de dos PFI d’Auxiliar en vivers i jardins; d’una FAM d’innovació i processos industrials.

Per |2018-09-19T11:21:44+00:0018, setembre, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada