La primera oficina de Caixabank a Tortosa compleix 100 anys

Aquest mes de setembre farà 100 anys que van obrir les portes de la primera oficina que Caixabank instal·lava a la ciutat de Tortosa. En concret l’oficina 0019-Tortosa, ubicada avui al carrer Ricard Cirera, 2. Com no podia ser d’una altra manera, la inauguració va coincidir amb les festes de la Cinta, un 2 de setembre de 2018. De manera que l’endemà les oficines ja es trobaven en total funcionament. El primer delegat de la sucursal, fins al 1935 que es va jubilar, va ser José Borràs Ricomà.

El primer punt d’atenció al municipi es va situar en uns baixos del carrer de l’Àngel, número 30. El 1935 l’oficina es va traslladar un edifici que ja no existeix ubicat a l’emplaçament actual, davant de la plaça Alfons XII. Aquesta construcció es va enderrocar i el 1973 l’oficina va obrir portes a l’edifici actual.

Foto Brangulí © Arxiu Històric de la Fundació Bancària “la Caixa” Primera oficina de “la Caixa” a Tortosa, inaugurada el 2 de setembre de 1918. Exterior

 

Cent anys després, l’entitat ha apostat pel model Store amb l’objectiu de “potenciar l’atenció personal i la gestió de l’autoservei; s’acompanya i ajuda al client en l’ús dels caixers d’última generació situats a l’oficina i en l’ús dels dispositius amb accés a Línia Oberta per a que els empleats es centrin en la gestió de les operacions de valor”. La Store Tortosa compta amb una superfície superior als 400 m2,15 empleats i gestiona més de 9.000 clients.

Arxiu Històric de la Fundació Bancària “la Caixa” Inauguració de la primera oficina de “la Caixa” a Tortosa, el 2 de setembre de 1918. Acte al Teatre Principal

Durant els 100 anys també han permès a l’empresa a consolidar-se al territori. CaixaBank disposa avui al Baix Ebre de 7 oficines, en les quals treballen 49 empleats. A més, CaixaBank té a Tortosa un centre d’empreses. L’entitat ha segmentat en els darrers anys els seus negocis per tal d’oferir un servei més especialitzat als clients des de la xarxa d’oficines, els centres d’Empreses, centres de Banca Privada, centres d’Institucions i els serveis de banca online, entre d’altres. El 2014, CaixaBank posa en marxa els programes CaixaNegocis, amb l’objectiu de reforçar la relació amb comerços, autònoms, professionals i microempreses i AgroBank, una nova línia de negoci creada per reforçar el creixement en el sector agrari amb l’especialització de més de 900 oficines a Espanya.

Foto Brangulí © Arxiu Històric de la Fundació Bancària “la Caixa”. Oficina de “la Caixa” a Tortosa. Exterior (juny de 1935).

Celebració del centenari

100 anys no es fan tots els dies. Per això l’efemèride comptarà amb actes de commemoració. La celebració s’iniciarà dimarts 2 d’octubre, amb un acte institucional que tindrà lloc a l’Auditori Felip Pedrell, al qual assistirà el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, entre d’altres autoritats. L’acte comptarà amb la presència de Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundación Cultura de Paz i exdirector general de la UNESCO, que pronunciarà la ponència “Terres de l’Ebre: reptes del desenvolupament sostenible”. La música anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra de Tortosa, que interpretarà peces de compositors locals, entre les quals, una obra inèdita del mestre Joan Montclús.

A més d’aquest acte institucional, la celebració del centenari de CaixaBank a Tortosa comptarà amb una proposta cultural com un concert solidari en el que participaran diverses entitats musicals tortosines, la recaptació del qual es destinarà a projectes socials de la ciutat. CaixaBank col·laborarà també amb la Festa del Renaixement i les Festes de la Cinta.

Foto Brangulí © Arxiu Històric de la Fundació Bancària “la Caixa” Oficina de “la Caixa” a Tortosa. Interior (1973).

Per |2018-06-21T12:41:58+00:0020, juny, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada