El Museu de les Terres de l’Ebre inaugura una exposició sobre la cacera de bruixes al territori

El Museu de les Terres de l’Ebre inaugura aquest divendres 15 de juny una exposició sobre la cacera de bruixes al territori. Es podrà visitar fins el 29 de juliol. A partir del 1450, Europa es va veure assotada per una onada de persecucions a la que s’ha aglutinat sota el fenomen de la Cacera de bruixes. Fins gairebé la fi de l’època moderna, unes 60.000 dones van ser executades sense un judici legítim, acusades de provocar tempestes que arruïnaven les collites, practicar mal d’ull i assassinats, i reunir- se amb el diable.

A les Terres de l’Ebre, ja durant l’Edat Mitjana, els documents ens relaten l’existència de dones que duien a terme pràctiques amb influències paganes. Encara que en aquest moment no van ser perseguides ferotgement, a finals d’aquest període s’aniria gestant la superstició que esdevindria clau per a la cacera de bruixes dels segles posteriors.La gran repressió contra aquestes pràctiques apareixeria arreu del Principat durant l’època moderna, i les Terres de l’Ebre no en serien una excepció. De ser considerades inofensives van passar a convertir-se en activitats d’inspiració diabòlica, l’execució de les quals havia de ser castigada severament.

L’exposició, produïda pel Museu d’Història de Catalunya, compta amb nous panells en la seva itinerància a Amposta gràcies a la recerca duta a terme pel Museu de les Terres de l’Ebre. La mostra s’ha complementat i ampliat amb l’estudi del fenomen en aquest territori i la seva manifestació a diferents pobles i ciutats, tot incorporant nous processos i noms que permeten identificar un substrat comú arreu del Principat.

 

Per |2018-06-14T16:56:58+00:0014, juny, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada