Batea acull la cartorzena edició trobada de jocs populars i tradicionals

Batea acull la cartorzena edició trobada de TRADIJOC, la trobada de jocs populars i tradicionals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, de la totalitat d’alumnes que cursen 1r d’ESO d’ambdues comarques. Es tracta d’una iniciativa engegada ara fa tretze anys pels professors del departament d’educació física dels instituts de Flix, Móra d’Ebre i Escola Santa Teresa, també de Móra d’Ebre, a la qual s’hi van afegir posteriorment l’institut Terra Alta de Gandesa, l’Institut Escola Mare de Déu del Portal de Batea, l’Institut Escola 3 d’Abril de Móra la Nova i l’Escola d’Educació Especial Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre.

Enguany, a més i com a novetat, la trobada espera tenir un rècord històric de participants reunint més de 270 xiquets i xiquetes. Això és degut a que hi participaran, també, una vintena de nois romanesos i italians que estan duent a terme un projecte ERASMUS amb l’institut de Batea. Aquest fet a donat peu a que s’hagi fet un recull dels jocs que es practicaran, amb textos en català i anglès, que ha editat l’associació cultural Lo Llaüt d’Ascó, amb el patrocini del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’ERASMUS. El llibret conté 25 jocs tradicionals de les Terres de l’Ebre entre els quals podem destacar el joc de les birles, les carreres de pedres, de sacs i amb els peus lligats, jocs típics de romiatges com ara la corretja i estirar la corda, jocs de carrer com el tello o xelma, els quatre cantons, el mocador, les boles, la rebelluga…

Per |2018-05-24T12:38:47+00:0024, maig, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada