La CUP proposarà al ple de Tortosa el cessament del conseller delegat dels hospitals municipals

La CUP Tortosa portarà al proper ple de l’Ajuntament, via moció, el debat i la votació sobre el cessament del conseller delegat de GESAT, l’empresa de gestió sanitària municipal, Pere Panisello. Segons els cupaires durant la reunió del consell d’administració l’alcaldessa, Meritxell Roigé, com a presidenta no va permetre que el cessament es votes en aquell moment i que cap partit municipal hi donés suport a la proposta. Per això critiquen que després de  la reunió el partit de Movem Tortosa demanés el cessament en un comunicat: “Estem una mica fartes de la política aparador”, ha dit Núria Rodríguez, portaveu del grup municipal.

Des de la CUP deixen clar que no volen fer un judici paral·lel, sinó que demanen responsabilitats polítiques: “El fet és que ha hagut i continua havent irregularitats en la gestió dels hospitals municipals, degut a que el govern no ha fet correctament la seva tasca fiscalitzadora”. Segons ha apuntat Rodríguez hi ha serveis que s’ha tardat anys en legalitzar, tot i saber des del 2014 quins serveis han estat sota irregularitats i que “d’altres, a dia d’avui, continuen sense estar legalitzats i amb licitació pública”.

“Hi ha una clara responsabilitat per part del govern de la ciutat, en els millors dels casos, per omissió de compliment de les seves funcions com seria vetllar per la bona gestió i perquè es faci d’acord segons la llei de control dels diners públics” ha destacat Rodríguez qui ha afegit que “el fet que aquests contractes no hagin sortit a concurs públic implica un perjudici per al servei públic, perquè, quants diners ens haguéssim pogut estalviar? O haguéssim pogut optar a millors serveis?”.

La CUP també demana una resposta molt més contundent: “Si la investigació acaba en judici, demanarem a l’Ajuntament que es presonifiqui com a acusació particular per disposar de tota la informació del procés judicial”.

Per |2018-07-05T14:16:50+00:0022, maig, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada