Tortosa presenta una Setmana Santa amb la seva combinació de tradició, religiositat i promoció de la ciutat

L’Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa ha donat a conèixer aquest dilluns els detalls del programa d’actes d’enguany. Tot i que el tret de sortida es va donar el passat dissabte amb l’actuació de la Moixiganga de Valls a la Catedral, el gruix d’activitats comencen aquesta setmana amb la presentació de l’Opuscle (dimarts 13 a les 20.00 h).

Una de les novetats d’enguany és que el Teatre Auditori Felip Pedrell acollirà per primer cop una representació de La Passió d’Ulldecona. Serà el proper diumenge 18 de març a les 17.00 h, amb una entrada-donatiu de 12 €. La presidenta de l’Agrupació de Confraries, Cinta Fontanet, ha destacat que és una de les poques vegades que La Passió d’Ulldecona es representa fora del seu teatre al municipi del Montsià. També ha destacat el taller infantil de Setmana Santa que es farà al Patronat Obrer Sagrada Família el dilluns 26 a les 10.00 h, i la conferència ‘La mort física de Jesús”, a càrrec del Dr. Pallarès el dissabte 17 a les 20.30 h a l’església del Roser.

El programa també inclou les tres tradicionals processons que se celebren a Tortosa, particularment la de Diumenge de Rams, la més matinera de Catalunya i una de les més multitudinàries. I també la del Silenci, que es fa a les dotze de la nit de Dijous Sant, i que enguany té com a novetat que la Confraria de les Cinc Llagues interpretarà una peça musical quan la processó passi per la plaça de l’Absis, i quan el Crist arribi a l’església de la Puríssima. Aquesta confraria és la portadora de la Bandera de l’Agrupació i l’encarregada de les Versions de Setmana Santa que es faran divendres 16 a les 20.30 h.

També cal destacar el 14è Festival de Música Sacra, que enguany comptarà amb dos concerts: un a càrrec del Cor de Cambra Tyrichae (divendres 23 de març a les 20.30 h) a l’església de Remolins, i l’altre a càrrec de la soprano Cecília Aymí i l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre (dilluns 26 de març a les 20.30 h) a l’església de Sant Blai. Aquest últim concert tindrà un donatiu de 7 € que anirà a benefici de la Federació d’Entitats Socials de les Terres de l’Ebre (FESTE).

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que enguany serà la pregonera de la Setmana Santa, ha fet una crida a la ciutadania a participar de les activitats programades i a visitar el Centre d’Interpretació on s’exposen els onze misteris de les deu confraries. Per la seva part, el regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, ha recordat que la Setmana Santa és una de les temporades vacacionals en la qual més turistes aprofiten per conèixer la ciutat.

Per |2018-03-13T17:30:43+00:0012, març, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada