Imagina Ràdio continua creixent i consolida el lideratge a l’Ebre

Els informatius, la música, De bon matí i Tots els Gols al capdavant

Imagina ràdio, segons el darrer estudi realitzat al febrer a més de 40 pobles de l’Ebre, ha aconseguit superar els 36.000 oients que l’escolten al conjunt de les Terres de l’Ebre. El gruix de la seva audiència, com ve sent habitual, es concentra a les comarques del Baix Ebre i el Montsià i de manera especial a les dues capitals de comarca, Tortosa i Amposta. Segons aquest estudi l’emissora supera a la resta de propostes radiofòniques amb un creixement regular i amb una comparativa que la situa en un 21,6% del total dels oients, a gairebé dos punts vers la segona emissora més escoltada, incrementant la seva diferencia respecte als altres estudis realitzats anys anteriors.

La majoria, oients d’entre 35 i 55 anys
Seguint la línia dels darrers anys aquesta emissora s’escolta gairebé en el mateix percentatge durant tot el dia, ates a les característiques de la seva programació. Amb escassa diferència, un 44% dels oients prefereixen escoltar-la durant el matí i un 42% durant la tarda, una tendència que ha mantingut durant pràcticament els 12 anys de la seva existència. Tornen a recuperar-se els oients de la nit, i del 8% del 2017, passen a ser el 14%, gairebé el doble. Són majoria els oients d’entre 35 fins als 55 anys en un percentatge aclaparador, tot i que no es poden menysprear el 18% de seguidors majors de 55 anys. Una gran majoria dels oients tenen estudis superiors i un poder adquisitiu mitjà.

S’escolta més al cotxe
Continuen creixent (l’any passat es va produir l’increment mes notable) el nombre de seguidors que l’escolten a casa seva, més d’una tercera part, concretament un 36%, 5 punts més que al 2017, però la gran majoria es decanta per escoltar-la quan condueix, un 58%, com ja ve sent habitual, mentre que la resta opta per fer-ho des de la seva feina. La majoria de la gent escolta aquesta emissora per la ràdio convencional i la resta utilitza altres mitjans, com la web i la funció de ràdio de la TDT, tot i que aquest estudi es refereix només a la població que resideix a les Terres de l’Ebre, motiu pel qual l’audiència de la web és més elevada, ja que hi ha molt ebrencs que viuen fora l’escolten per Internet, una majoria de la
qual des de Barcelona.

La selecció musical, la mes escoltada
Canvien lleugerament, amb pocs punts de diferència, les preferències dels oients d’Imagina Ràdio. La selecció musical dissenyada per Joan Antó es la mes escoltada de la seva programació habitual. El segueixen De bon matí, amb Noemi Alquézar i els Butlletins horaris de Noticies, amb Clàudia Ruiz. A més distancia es situen el Cocodril Club; empaten Tots els Gols amb Jesús Ferrando i Xavi Salvadó i el Túnel del Temps i a poca distància Imagina Club.

Pel que fa a la nota que puntuen els oients pràcticament es manté la tendència dels altres anys i tots els programes aconsegueixen un notable alt i les diferencies són dècimes. El primer lloc és per als informatius horaris, seguit de Cocodril Club i la programació musical amb un altre empat, i posteriorment, De bon matí, El Túnel del temps, Tots els Gols i Imagina Club. Destacar respecte als altres anys el notable creixement que està experimentant el Túnel del Temps, tant en audiència com en la valoració, el qual s’emet tots els dimecres, amb Josep Albiol, dijous amb Carles Cervera i la recent incorporació d’Artur Gaya amb la seva selecció de músiques del món, tots els divendres.

Una publicitat útil i creativa
Les dues terceres parts dels oients d’Imagina Ràdio, concretament un 60% considera que li són d’utilitat els missatges publicitaris que emet aquesta ràdio i pràcticament el total de la seva audiència valora molt positivament la qualitat tècnica i creativitat de les seves falques, de la que és responsable Joan Antó, concretament un 90% dels seus oients.

Aquest estudi l’ha realitzat l’empresa barcelonina Infortècnica el febrer de 2018, amb un mostreig probabilístic, aleatori simple (dos sigma) amb un error màxim de 5,42% del total de la mostra i sobre una població de 181.796 persones majors de 15 anys, d’un total de 41 pobles del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre.

Un nou portal de notícies

El nou portal de notícies d’Imagina ràdio www.imaginaradio.cat està aconseguint fer-se un lloc en la informació digital, després d’una renovació que es va produir fa més d’un any. Actualment enregistra una mitjana de 10.000 lectors, la majoria dels quals accedeixen des del seu mòbil, en un 73%, mentre que el 20% ho fa des de l’ordinador i la resta des de la tauleta.

Entre els articles més llegits figuren els d’opinió, especialment el de Batiste Forcadell, que ens escriu des de la República dels Alfacs, i també els de Miquel Segarra i Joan Cunill, seguits de les seccions de l’Horòscop setmanal, Gos&happy i les notícies que fan referencia als successos. Algunes puntes d’audiència que han superat la mitjana dels deu mil, s’han produït puntualment en temes de gran repercussió social o mediàtica, cas dels terroristes islàmics d’Alcanar o el tema de la independència de Catalunya.

En aquests dies s’ha posat en marxa una secció de cap de setmana, relacionada amb el programa insígnia dels esports ebrencs de Tots els Gols, on es reflectirà minut a minuts totes les incidències que es produeixen en els diferents camps de futbol ebrencs, amb fotografies dels moments més especials, classificacions i tota mena de notícies que es facin publiques en el programa. Una secció que s’iniciarà un dia abans de l’emissió de Tots els Gols, per informar dels partits que es juguen en dissabte.

Són molts altres els atractius que ofereix aquest web, a més de donar informació diària de les Terres de l’Ebre, actualitzant-se durant tot el dia. El portal de notícies permet escoltar la ràdio en directe i també els podcasts, clicant a la secció la ràdio a la carta. Els articles d’opinió es renoven setmanalment i tenen l’atractiu que es poden llegir o escoltar l’àudio amb una cançó de fons. Les entrevistes més interessants De bon matí també es poden escoltar el mateix dia al portal de notícies en format d’àudio. Pràcticament tot el que és important que passa pel web, també es trasllada a les xarxes socials, on Imagina ràdio ja fa mesos que té una activitat destacada i una important resposta de la gent, tant al twitterfacebook com instagram. Tot plegat per la recerca de la complicitat amb els oients de l’emissora i per aconseguir més interacció i apropar els oients i els professionals d’aquesta emissora.

Com sempre, les Festes Imagina ràdio estan presents al web, amb milers de fotografies de la gent que hi participa i gaudeix d’aquesta activitat lúdica de l’emissora. També és una de les seccions amb més visites, d’on es poden baixar les fotografies que es publiquen.

Per |2018-03-21T11:37:58+00:009, març, 2018|
|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada