Més de 200 persones es concentren a l’Ajuntament de Tortosa en motiu de la vaga del 8 de març

Més de 200 persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa en motiu de la vaga feminista  d’aquest 8 de març. La concentració però ha estat convocada pels sindicats majoritàris d’UGT, CCOO i USOC l’adhesió a les aturades de dues hores durant la jornada d’avui. La resta de sindicats, CGT, CATAC-CTS-IAC i SEPC s’han sumat a la vaga de 24 hores i realitzaran un acte a les 18h de la tarda a la plaça Barcelona.

Els sindicats han explicat que la convocatòria de la vaga – laboral, de consum, de cures i d’estudiants – serveix per protestar contra la precarietat social i laboral sobre la dona, defensar la pujada de salaris i de les pensions per garantir el poder adquisitiu, exigir plans d’igualtat a les empreses per garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes; lluitar contra la bretxa salarial i els assetjaments sexuals; fomentar la lluita contra la xacra social de la violència masclista o establir mesures que faciliten el repartiment del treball de cura entre dones i homes.

“Volem un canvi, i aquest any el clam és més fort que mai, perquè ve dels agents socials, la ciutadania i els moviments feministes que han dit prou a la precarietat” han expressat amb la lectura del manifest. També han posat sobre la taula la necessitat de pressupost per dur a terme les mesures plantejades al Pacte d’Estat contra la violència de gènere: “No s’està assignant cap partida per combatre aquesta xacra i mentre continua la violència de gènere”.

“Ha arribat el moment d’impulsar canvis profunds que situen a les persones al centre de les polítiques i de les accions perquè tothom hi guanyi” han explicat, afegint que “en aquesta societat no podem permetre menysprear el talent del 50% de les persones, que som les dones”. Per això demanen que les dones “tinguin més poder econòmic” per tal de “reequilibrar els treballs productius, la cura de les persones i dels bens comuns”.

 

Per |2018-03-12T12:31:10+00:008, març, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada