JARC-COAG veu una “presa de pèl” la decisió del Ministeri d’Agricultura de no pagar l’ajut estatal a la fruita seca

JARC-COAG considera una “presa de pèl” la decisió del Ministeri d’Agricultura de no executar el pagament de l’ajut estatal a la fruita seca. Des de l’organització agrària veuen “inacceptable i sorprenent que aquest suport econòmic, que ja estava compromès a la declaració de la PAC 2016 i 2017, no arribi finalment als productors”. Des de JARC-COAG asseguren que l’administració “es riu a la cara dels pagesos” pel fet d’eliminar l’ajut “sense explicacions” i “després d’anys de retallades en l’import unitari”. Aquest ajut ha passat de fins a 120 euros per hectàrea el 2004 a 9 euros per hectàrea l’any 2015, segons recorda el sindicat. L’organització també critica el Departament d’Agricultura així com la resta de governs autonòmics “perquè, no només van deixar de contribuir amb la seva part corresponent de l’ajut, sinó que ara permeten aquest atropellament per part de l’Estat”.

JARC-COAG recorda que aquesta jut per al manteniment i millora de la superfície de fruits de closca es venia atorgant des de fa més de deu anys, “quan el Ministeri va decidir eliminar-la a partir del 2018 en contra de les reclamacions del conjunt del sector, i ara, oficialment es comunica que tampoc no es pagarà l’import pendent de les campanyes 2016 i 2017”.

Aquest ajut suposa “un complement important” per a prop de 400.000 hectàrees d’ametllers de secà de tot l’estat espanyol, situades en zones de pendent i escassa pluviometria on no hi ha una altra alternativa de cultiu. A Catalunya, el darrer any que s’ha pagat (el 2015), va beneficiar a 41.546 hectàrees.

Per |2018-03-09T13:34:40+00:008, març, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada