Simulacre d’incendi d’un camió cisterna a les instal·lacions de l’empresa CEMEX a Alcanar

Protecció Civil de la Generalitat i l’empresa global de materials per la indústria de la construcció CEMEX han organitzat avui un simulacre d’incendi d’un camió cisterna a la zona de descàrrega de fuel, provocat per uns treballs de soldadura.
L’objectiu de l’exercici ha estat provar el Pla d’Autoprotecció (PAU) de l’empresa CEMEX; relatiu a la detecció de l’incident, cadena d’avisos d’alarma, la primera intervenció i el confinament i recompte del personal afectat. En aquest cas, l’objectiu principal ha estat, per una banda, l’exercici de treball conjunt entre els Bombers de la Generalitat i l’equip de primera intervenció de CEMEX i la coordinació interna en els avisos en cas d’emergència.
L’exercici ha simulat un incendi d’un camió cisterna en la zona de descàrrega de fuel, provocat per uns treballs de soldadura. Amb aquesta primera informació, el cap d’Emergència ha activat el PAU, l’alarma general i ha demanat preparar l’equip d’intervenció, primers auxilis i d’evacuació.
Els equips de primera intervenció de l’empresa han preparat una instal·lació hidràulica. Amb l’arribada del grup d’intervenció, i segons la valoració, s’ha treballat mitjançant binomis mixtes. Les tasques d’intervenció han estat centrades, principalment, en sufocar un incendi amb la presència de matèries perilloses, no tòxiques.
Els Bombers de la Generalitat, han participat en el simulacre amb 4 dotacions (3 camions i 1 vehicle lleuger) i han extingit l’incendi i controlat la fuita que s’ha produït durant una descàrrega de fuel a les instal·lacions de l’empresa.
Els Mossos d’Esquadra han controlat els accessos a l’àrea i assegurat la zona perquè els cossos d’emergències poguessin actuar. Han participat a l’exercici amb una patrulla.
Protecció Civil de la Generalitat ha destinat al lloc el responsable territorial de les Terres de l’Ebre com a observador de l’exercici. També ha participat el personal de guàrdia al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat.
Per |2018-03-08T14:36:51+00:007, març, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada