Més d’una seixantena de persones recrearan el Setge de Tortosa el 17 i 18 de març

El cap de setmana del 17 i 18 de març les Avançades de Sant Joan i el riu Ebre tornaran a ser els escenaris principals per remuntar la ciutat 300 anys enrere per commemorar el “Setge de Tortosa”, un dels episodis més sagnants de la Guerra de Successió. El regidor de Turisme, Josep F. Monclús, ha explicat que aquesta iniciativa vol generar un nou producte turístic desvinculat de l’estacionalitat de l’oferta i la demanda, i ha fet una crida a la ciutadania de Tortosa a participar en unes jornades que permeten conèixer de prop el patrimoni històric del municipi.

Les jornades començaran el dissabte a les 10.30h del matí amb la desfilada dels grups de recreació fins a la plaça de l’Ajuntament, on rebran a les autoritats. A les 13h s’iniciarà el desembarcament i la batalla a la zona de l’Embarcador. A la tarda es faran tallers infantils i també serà el torn de la visita guiada, que ofereix Amics dels Castells, i que enguany tindrà com a escenari el Castell de Tenasses i Sant Joan. La visita acabarà amb la “Batalla de les Avançades” on s’hi farà una representació que com a novetat inclourà unitats de cavalleria del règim de Sant Jordi, foc d’artilleria i pirotècnia.

El diumenge a partir de les 10h es desenvoluparà una recreació a la zona de les Avançades sobre la vida civil i militar de l’època i que comptarà amb una visita guiada i tallers infantils. “El Setge de Tortosa” acabarà amb una nova representació diumenge al migdia, a les 12.30 h, de la “Batalla a les Avançades”.

En aquesta edició hi participaran entre 60 i 70 recreadors de diferents associacions de Catalunya, València i Castella – La Manxa, coordinats per l’Associació Miquelets de Catalunya, fundada l’any 2005 amb la intenció de fer reviure i honorar als soldats milicians i civils que van defensar les lleis, drets, llibertats i institucions catalanes, a través de grups de representacions històriques.

Per |2018-03-08T15:53:45+00:005, març, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada