Músics ebrencs difonen la figura de Pete Seeger

Un grup de músics ebrencs integrat pel cantant Arturo Gaya, el guitarrista Sergi Trenzano i el baixista Kike Pellicer, amb l’acordionista urgellenca Cati Plana, estan tirant endavant un projecte per reivindicar la figura del cantant americà Pete Seeger (1919-2014) considerat el pare de la música folk arreu del món i referent de noms tan importants com Bob Dylan, Joan Baez o el mateix Bruce Springsteen. Amb aquest objectiu s’han unit amb Ramon Nadal, estudiós i col·leccionista que durant anys ha recollit una documentació exhaustiva sobre Seeger. Junts han impulsat l’associació ‘Amics de Pete Seeger’ amb un programa d’activitats que enceten al Bravium Teatre de Reus el seu recorregut per la geografia catalana.

El cantant Raimon, a través del qual Pete Seeger va fer els seus concerts a Catalunya i a l’Estat espanyol els anys 70, va assistir dijous passat a la inauguració de l’exposició ‘Pete Seeger: el poder transformador de la cançó’ i va recolzar amb les seues paraules aquesta iniciativa. L’acte va comptar també amb les intervencions de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, Ramon Nadal, Arturo Gaya i el president de Bravium Teatre, Ferran Figuerola, i va servir per a presentar la programació que tindrà lloc des del 15 al 18 de febrer: el concert ‘Tren Seeger’, a càrrec dels músics impulsors del projecte, la projecció del documental ‘The power of song’ i diversos tallers pràctics sobre els instruments i el repertori de Pete Seeger. Aquests tallers comptaran amb la presència de músics com Rah-mon Roma, August García, Noè Rivas, Lluís Maria Panyella, Àngel Daban, Tom Dalmau i Artur Nadal (difusors de les cançons de Seeger en els anys 70 i 80) així com dels mateixos Arturo Gaya, Cati Plana, Sergi Trenzano i Kike Pellicer (impulsors del projecte actual).

L’exposició està integrada per dotze plafons amb imatges inèdites, cançons i partitures, així com els aspectes més significatius de la vida de Pete Seeger: la lluita pels drets civils de la gent de color, l’antibelicisme, la defensa activa del medi ambient i el seu convenciment de què amb la música i les petites actituds personals es pot arribar a canviar el món.

Per |2018-02-22T10:10:55+00:0013, febrer, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada