El PSC pregunta a la Comissió Europea per la protecció de les oliveres mil·lenàries

L’eurodiputat del PSC, Javi López, ha preguntat a la Comissió Europea sobre les mesures de protecció de les oliveres mil·lenàries de les Terres del Sénia, com a patrimoni històric i natural reconegut en l’àmbit europeu, després de l’arrencada d’exemplars monumentals efectuada recentment a Ulldecona per una empresa de vivers de Sant Celoni amb l’objectiu de revendre’ls. López assegura que aquesta acció ha posat en perill un actiu que el passat 2014 va ser guardonat amb un dels premis Unió Europea de Patrimoni Cultural-Premis Europa Nostra malgrat els requeriments dels ajuntaments per paralitzar l’extracció i la venda. En aquest sentit, reclama a la Comissió que detalli les accions i programes que pot utilitzar per protegir aquet entorn, considerat patrimoni cultural per la UE. També posa en dubte que l’operació complís les mesures aprovades per la Comissió en relació amb la propagació de la ‘Xylella Fastidiosa’. Per últim, inquireix si l’executiu comunitari considera proposar una nova legislació o orientacions als estats membres per protegir les oliveres monumentals.

Per |2018-02-19T10:07:33+00:0013, febrer, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada