La Fundació Provocant la Pau envia 400 caixes de productes bàsics per als refugiats

ACN. La Fundació Provocant la Pau ha tancat una campanya de recollida d’aliments, roba i productes bàsics, sobretot per a nadons i mares lactants, que ha durat un mes i que s’ha estès per gairebé tots els municipis de les Terres de l’Ebre. Tot i fer-se després de Nadal i amb la qüestió dels refugiats amb menys presència mediàtica, s’ha aconseguit enviar a Grècia 397 caixes -17 palets-, amb productes de primera necessitat: roba, bolquers, llet, aliments bàsics o productes d’higiene, entre d’altres. Abastiran a més d’un centenar de refugiats, la majoria sirians, afganesos i kurds. Són sobretot nens –alguns menors sense família-, embarassades i altres persones en situació de vulnerabilitat que Provocant la Pau acull en un edifici ocupat autogestionat, els coneguts com ‘squads’, situat al carrer Acharnon 22 d’Atenes. Les màfies, les amenaces feixistes i la inseguretat ha fet plantejar una reubicació d’aquestes persones que podria ser immediata.

Amb un treball de formigueta per suplir el que no fan els governs i les institucions europees, la Fundació Provocant la Pau aporta, des d’Atenes i des de les Terres de l’Ebre, el seu gra de sorra per ajudar els refugiats que la Unió Europea manté encallats i desemparats a Grècia. El projecte, “complicat i interessant a la vegada”, està encapçalat pel president de la fundació, Joan Reverté, ex sacerdot i destacat activista, també conegut per la seva música rock amb la qual predicava el missatge cristià i recaptava diners per a la seva fundació i altres ONG.

Reverté ha explicat des d’Atenes que el procés d’ajuda als refugiats des dels ‘squads’ grecs és complex perquè se’ls ha d’oferir una atenció completament integral. “Hem d’atendre tot el seu dia a dia, totes les seves necessitats i tots els problemes que tenen”, ha explicat Reverté. Des d’oferir un sostre, que és el més bàsic perquè la majoria arriba del carrer, al menjar, l’acompanyament en la salut, les necessitats materials -com la roba o la higiene-, fins a aconseguir la documentació i l’escolarització i la vacunació del nens. Aquesta és la tasca de la desena de voluntaris que treballen a Atenes amb Reverté i que ho fan en un context “complicat” perquè les organitzacions han de lidiar amb les màfies, els grups de pressió o protegir-se directament d’atacs feixistes.

Ajuda a distància des de l’Ebre
Provocant la Pau no deixa d’organitzar actes solidaris, mercats, festivals i altres accions per recaptar diners. La darrera campanya important ha estat una recollida d’aliments, roba i producte d’higiene que s’ha fet en xarxa a la majoria de pobles de les Terres de l’Ebre amb col·laboració d’ajuntaments, botigues o associacions, entre molts altres.

Bolquers, llet de continuació, tovalloletes humides, productes d’higiene per a mares lactants, aliments de llarga duració, roba interior, productes d’higiene personal i de neteja, són només alguns exemples de tot allò que s’ha recollit. Una trentena de persones, alguns estan vinculats a altres entitats solidàries com Càritas, ha col·laborat en els darrers dies per empaquetar i preparar els palets que ja han començat a marxar, des del port de València, cap a Atenes. La feina s’ha fet en un magatzem que els ha cedit l’Ajuntament d’Amposta, l’empresa d’embalatge Saica els ha donat les caixes, i Fustes German, els palets. La Fundació també ha agraït la col·laboració de mestres i professors per la difusió que han fet de la campanya als seus centres educatius.

Per |2018-02-12T10:17:52+00:008, febrer, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada