Es posa en marxa la campanya Joc Net a la Grada dirigida a pares i mares i públic de futbol base

Aquest mes de febrer es posarà en marxa la campanya “Joc Net a la Grada”, una iniciativa de l’Ajuntament de Tortosa a través de l’Edifici Jove Lo Carrilet i l’Oficina Jove del Baix Ebre amb la finalitat de prevenir la violència a les grades durant els partits de futbol base.

La iniciativa sorgida arran de detectar la problemàtica en el marc del Pla Local de Joventut de Tortosa 2016-2019, planteja treballar per combatre els problemes sorgits per la generació de violència promogudes per les mateixes famílies dels participants. La campanya, adreçada a familiars i públic que assisteixen com a espectadors i espectadores als partits, especialment amb els nens i nenes de futbol base, està pensada des de diferents àmbits, entre el que destaca el lliurament d’uns díptics amb recomanacions per gaudir del futbol amb els esportistes més joves.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Tortosa, Cristina Girón, ha expressat la seva satisfacció per la posada en marxa d’aquesta campanya, en la qual s’ha treballat conjuntament amb d’altres institucions, i amb ens relacionats amb el món de l’esport, dient que “hem de fer pedagogia de l’esport amb les famílies dins i fora del terreny de joc, en el qual la competitivitat és sana sempre que es mantinguen els valors del respecte i del companyerisme”.

El decàleg que es repartirà durant la campanya on juguen els equips de futbol base del CD Tortosa, el CF Femení Tortosa Ebre i l’Ebre Escola Esportiva resumeix les regles que els futbolistes volen transmetre als seus pares per a tots els partits: No em cridis en públic; no cridis a l’entrenador; no menyspreïs a l’àrbitre; no perdis la calma; riu i diverteix-te veient-me jugar; no em donis lliçons després del partit; no t’oblidis que només és un joc; pensa que sempre ho faré el millor que pugui; i amb el teu suport seré feliç.

La campanya organitzada per l’Ajuntament de Tortosa, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Baix Ebre compta amb la col·laboració dels clubs locals esmentats anteriorment, i el Consell Esportiu del Baix Ebre, que l’ampliarà també entre tots els equips que disputen les lligues dels jocs esportius escolars a nivell comarcal.

La campanya “Joc Net a la Grada” pretén que des de la grada s’enviï un missatge positiu i de diversió, perquè al cap i a la fi és un joc per passar-ho bé, fer esport, i adquirir valors. Animar als dos equips és bàsic , així com el respecte a les regles i les decisions arbitrals. Abans, durant i després del partit s’ha d’aconseguir ser un referent de conducta sense pressionar els fills i les filles, ni discutir agressivament davant les criatures. Mostrar respecte, interès i animar-los serien recomanacions bàsiques per anar seguint cada partit. Un altre dels aspectes on es vol incidir és en el fet que els jugadors, que tenen una vista privilegiada de tota la grada, sempre estan molt pendents de l’aprovació de pares i mares, perquè al cap i a la fi són els seus referents de conducta i de vida. Com molt sovint l’educació es transmet amb fets i no amb paraules resulta important que els esportistes no s’emportin una imatge dolenta de la grada. L’autocontrol des de la grada acaba sent el primer ensenyament per actuar amb esportivitat.

Per |2018-02-13T17:34:15+00:008, febrer, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada