La neu obliga a tancar les escoles i suspendre el transport escolar a la Terra Alta

14.43h. Un total de 4 equips integrats per 36 professionals de la Diputació de Tarragona treballen, per torns, des de les 22 h de la passada nit per procurar que les carreteres de la Diputació siguin transitables. En concret, els treballs s’han centrat a les vies que passen per la Terra Alta, Priorat, Ribera d’Ebre, Alt Camp, Baix Camp i Conca de Barberà.

Cada equip compta amb un vehicle pilot i una màquina llevaneus amb escampador de sal. De forma preventiva, rastregen i salen les vies situades a les cotes en què la neu i les temperatures baixes poden posar en risc la seguretat dels conductors. I també retiren la neu que ha anat quallant per garantir la seguretat. Fins al moment, s’hi han abocat 26 tones de sal i no s’ha registrat cap incident.

13.45h Comencen a acumular-se els efectes de la nevada sobre el trànsit roda per la xarxa viària de la Terra Alta. La neu ha obligat ja a tallar totalment la circulació per la carretera T-334, que uneix Horta de Sant Joan i Bot. Tampoc poden circular per la N-420 els vehicles de tercera categoria –camions i pesants- que cobreixen el trajecte entre Alcanyís i Gandesa, mentre que és obligatori l’ús de cadenes per als turismes en aquest tram. Les autoritats de trànsit, a més, recomanen extremar la precaució per circular per la TV-7231, entre Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. Durant el matí, a més, una màquina llevaneu de la Diputació de Tarragona treballa en el tram de la T-330 que uneix Horta de Sant Joan i Arnes amb l’Aragó. En aquesta zona, precisament, la neu acumulada supera ja els 10 centímetres de gruix en alguns punts.

12.30h. La neu a les Terres de l’Ebre comença afectar algunes vies de la Terra Alta. En el cas de la T-334 entre Horta de Sant Joan i Bot es troba tallada al trànsit. En canvi, a la N-420 a Caseres s’obliga a conduir amb cadenes. Els vehicles de 3a categoria els aturen a Gandesa. Els agents rurals han tancat l’accés a Caro i s’obliga a l’ús de cadenes per poder accedir a la zona del Cargol i el Mascar.

11.50h. Els episodis de neu es concentren aquest dimarts al matí al sud del país, sobretot a les Terres de l’Ebre. Per aquest motiu, a mig matí el Consell Comarcal de la Terra Alta ha decidit tancar les escoles i suspendre les rutes de transport escolar a la comarca, segons ha indicat el director general de Protecció Civil, Joan Delort. En alguns municipis com Caseres, l’activitat escolar si que es duu a terme.

Les rutes anul·lades a la Terra Alta són Arnes-Bot-Gandesa, Caseres-Gandesa, Corbera d’Ebre-Gandesa, Horta de Sant Joan-Gandesa, La Fatarella-Gandesa, La Pobla de Massaluca-Vilalba dels Arcs-Gandesa i Prat de Comte-Pinell de Brai-Gandesa.

La neu en aquest comarca està caient a cotes relativament baixes, per exemple a Horta de Sant Joan, a 515 metres d’altura, ja s’han acumulat quatre centímetres de neu nova. La previsió és que al llarg d’aquest dimarts nevi entre la depressió central i el litoral de Tarragona i les comarques de l’Ebre, mentre que a la resta del país les precipitacions de neu han desaparegut i per avui ja no s’esperen més nevades.

Els agents rurals han tancat l’accés a Caro i s’obliga a l’ús de cadenes per poder accedir a la zona del Cargol i el Mascar.

Els rius han augmentat els seus cabals per les precipitacions de neu i pluja dels darrers dies però, de moment, les crescudes no preocupen a l’Agència Catalana de l’Aigua, segons ha indicat Delort.

Per |2018-02-08T10:22:54+00:006, febrer, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada