Els museus i el patrimoni com a eina d’inclusió

Difondre el patrimoni com una eina d’inclusió, sociabilitzadora i estimuladora del coneixement i la salut. Aquest és l’objectiu del programa ‘Museu inclusiu, un museu per a tots’, una iniciativa del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, que enguany s’amplia i es consolida, després de realitzar l’any passat una prova pilot. Ara ha aconseguit agrupar a una quinzena d’entitats i sis municipis del Montsià.

El projecte ‘Museu inclusiu, un museu per a tots’ engloba dos programes: un d’anterior, com Capses de memòria / Capses de natura; i d’altres de nous, que consisteixen en activitats al voltant de les sales d’exposició permanent d’alguns dels centres patrimonials de la xarxa Ebre, Natura & Cultura  i les activitats temporals que s’hi duen a terme a cadascun d’ells.

A més, aquest projecte no només realitza activitats d’integració i inclusió social, sinó que esdevé un programa de formació en el que hi participa l’alumnat del Cicle de Formació de Grau Superior (CFGS) de Guia, Assistència i Informació Turística (GIAT) de l’INS Montsià que estan en Beca de Formació Dual als centres participants. Aquesta col·laboració entre el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, l’INS Montsià i el Departament d’Ensenyament va començar a principis de l’any 2014.

Des de l’any 2014, el Consorci del Museu de les Terres ha acollit, en els diferents centres que gestiona, 58 estades de pràctiques entre Formació en el Centre de Treball (FCT) i Beques de Formació Dual (FP Dual). Les  feines que solen fer els estudiants en pràctiques del cicle de GIAT en aquests equipaments estan vinculades a l’atenció al públic, l’acompanyament de grups i usuaris del Servei Educatiu i Turístic (SET), el seguiment i reforç de coordinació i estadística del SET, la prospecció i creació de bases de dades de clients potencials, accions de suport a altres departaments del Museu, i el suport en esdeveniments i activitats puntuals.

Per |2018-02-08T17:04:16+00:006, febrer, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada