No demano la lluna

En aquest món on la hipocresia navega a l’ample de tots els racons i carrers de la nostra societat, on el consumisme i el materialisme més radical han imposat la seva llei, on durant els caps de setmana els centres comercials es transformen en veritables processons de ramats de consumidors preparats per malgastar els seus minsos salaris fent creure que són lliures, fent creure que són uns privilegiats, fent creure que són rics. Al final, només són unitats de consum atrapats en una espiral d’endeutament per un mal ús de targetes de crèdit.

És en aquest món quan enyores i somies un altre món, una altra societat, una altra humanitat. No demanes la lluna ni d’altres planetes, tal com cantava Daniela Romo l’any 1984, amb la seva versió de la cançó: Jo no et demano la lluna. Aquesta cançó, interpretada inicialment per Flordaliso, i catalogada dins l’estil musical com a romàntica, reivindica la passió com a motor de les relacions de parella, el foc i la flama entre dos persones que s’estimen fins l’infinit, el sentir de l’escalfor de dos cossos fusionats per la força de l’atracció. Recuperar, a la fí del tot, les ganes de viure al costat del teu amor i de la teua estimada.

Realment, em pregunto escoltant aquesta lletra, quantes coses ens perdem induïts per aquesta societat que ens arrastra a consumir i a consumir sense raó de causa? Quantes coses meravelloses ens perdem en aquelles processons de caps de setmana, donant voltes i voltes en centres comercials un darrere d’altre? Quants  focs deixem d’encendre dins del nostre cor hipnotitzats per un estil de vida de gent a borregada? La resposta, crec que massa. Podent estar abraçats fins que no pugui passar l’aire, podent estar abraçats fins que el palpitar de la persona que està al teu costat es fusioni amb el teu, podent estar abraçats fins que la paraula t’estimo ressona dins de la profunditat de  la teua ànima. Podent fer tota això, al final, ens perdem en banalitats inútils.

 

 

Batiste Forcadell

Des de la República dels Alfacs

Per |2018-02-09T09:51:57+00:005, febrer, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada