La Diputació vol impulsar Tarragona com a regió econòmica europea basada en el coneixement

La Diputació de Tarragona es proposa que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre es donin a conèixer com una regió econòmica al sud d’Europa basada en el coneixement. Així ho ha anunciat el president de l’ens, Josep Poblet, davant la trobada anual amb els mitjans de comunicació on també ha fet balanç dels 10 anys. Amb aquest objectiu en ment un equip format per la Diputació, la Universitat Rovira i Virgili i els deu municipis més grans de la demarcació (de més de 20.000 habitants), adreçaran al Govern de la Generalitat presentar Tarragona com “una nova regió econòmica basada en el coneixement en dos àmbits, el de la innovació i el de la competitivitat” davant d’Europa.

Com a referent s’hi ha fixat en el model de la Regió de Trento, per les característiques semblants a la demarcació tarragonina, on hi viatjarà durant el mes de febrer una delegació tarragonina. La idea és la creació d’una Agència de Desenvolupament Regional, un òrgan ja impulsat en altres regions europees. Segons el president de la Diputació també  assegura que el territori no estarà sol davant d’aquest objectiu i que el Govern ja ha participat en la  gestació d’aquest procés.

“No antivegueries, sinó entendre que la nostra regió té dos accents” ha explicat Poblet, qui va afegir que “junts som una regió estratègica, de país i d’Europa”. El president també va destacar que durant els 10 anys s’ha aconseguit obrir la delegació a l’Ebre, situat al carrer Montcada de Tortosa, des d’on es dóna servei institucional, administratiu i operatiu al conjunt del territori. “Avui es troba plenament operatiu i ja tenim l’espai fins i tot curt de tanta feina que s’hi fa, perquè alhora s’aglutinen polítiques no només, per l’Ebre, sinó també que és des de l’Ebre es decideixen pel conjunt de la regió” ha argumentat Poblet.

Reducció endeutament

En quant al balanç dels 10 anys, Poblet ha valorat la reducció de l’endeutament. Quan va assumir-ne presidència l’any 2007, el deute era de 105 milions d’euros i en l’actualitat és de 27 milions. Segons Poblet, això ha possibilitat, malgrat rebre els mateixos recursos, impulsar “polítiques creixents”. Així, ha citat, com a grans “fites” d’aquesta dècada, la nova seu de l’ens a l’Ebre, l’adquisició de l’antiga seu de Caixa Tarragona com a seu operativa de la Diputació a la ciutat, l’arxiu general de la Canonja, la inversió al castell d’Escornalbou, la futura ampliació del conservatori de música de Tarragona, el suport als Jocs o al Museu Casteller de Valls. “Amb una injecció de 1.225.000 euros, qui més hi ha cregut és la Diputació”, ha reblat.

Finalment, el president s’ha mostrat també orgullós que el personal de la Diputació -amb una plantilla d’uns 1.200 treballadors-, malgrat haver passat per una etapa de contenció i congelacions, puntuen amb molt millor nota el seu grau de satisfacció a la institució. Així fa deu anys enrere, els empleats posaven un suspens -4,7 de nota-, i ara la qualificació és de notable -un 7,47.

Per |2018-01-31T18:20:51+00:0030, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada