Fins a 172 alumnes participen en la segona edició del projecte educatiu “Tots Dansen”

Torna en una segona edició a Tortosa el projecte educatiu de dansa “Tots Dansen”, organitzat per la Xarxa Transversal i el Mercat de les Flors amb la participació de vuit ciutats i més de 2.000 joves entrant en contacte amb la dansa contemporània. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, ha celebrat durant la presentació de la nova edició que enguany s’hi sumin dos instituts més al projecte i que passin dels 80 de la primera edició a 172 els alumnes de 2on i 3er d’ESO i Batxillerat artístic que hi participen, de l’Institut Daniel Mangrané de Jesús, i dels instituts Cristòfol Despuig i Joaquím Bau de Tortosa. Queralt ha destacat la doble vessant de l’activitat: d’una banda “és una disciplina que te una exigència, una perfecció, reflexió i dinàmiques concretes” però també la vessant de “la creativitat, expressió, improvisació i descobrir-nos a nosaltres mateixos a partir del moviment i com això ajuda a ampliar la relació amb el grup classe”.

En aquesta edició 2018, els alumnes participants s’han dividit en dos funcions, que tindran lloc els propers 3 i 4 de maig, a les 19.00 hores, al Teatre Auditori Felip Pedrell. Els alumnes treballaran en les coreografies, amb els professors de cada institut que tutelaran el projecte i pel coreògraf Toni Mira i la formadora local, Marta Viladrich, durant vuit sessions d’assajos.

Per la seva banda el coreògraf, Toni Mira, ha explicat que es tracta “que els nois i noies visquin en la seva pròpia pell la dansa, com un medi de coneixement personal i emocional, però també físic i de contacte amb la gent, amics i comunitat”. El coreògraf ha decidit per l’ocasió representar una coreografia que va donar a conèixer ara fa quatre anys al Mercat de les Flors, quan van estar acompanyats de la música en directe l’Orquestra Ciutat de Barcelona. “Algunes de les coreografies ja estan fetes, d’altres les refarem però també hi ha algunes que seran els alumnes, professors o coreògrafs qui la crearan, perquè també fomentarem la creativitat perquè cadascú dels nois i noies tingui un petit espai per expressar el que vulgui explicar” ha avançat el coreògraf.

Per |2018-02-01T12:37:40+00:0030, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada