Educació ambiental

Aquesta setmana se celebra el dia mundial de l’Educació Ambiental, un procés de formació que ens permet prendre consciència de lo important que és el medi ambient i que vol promoure en les persones el desenvolupament d’actituds i valors que els facin servir per a la utilització dels recursos naturals de manera racional i justa, buscant amb aquest coneixement la construcció i la transformació de la societat més participativa i sostenible. L’educació ambiental és una forma de vida que existeix, que busca la igualtat i el respecte a la diversitat de tots els ecosistemes existents. En els sistemes d’educació que tenim encara ens trobem molt lluny d’assumir aquests reptes, ja que són pocs els centres que tinguin assignatures específiques sobre aquesta qüestió, però si està treballant i amb esforç,feina i voluntat de tots aconseguirem que siguin temes de normalitat diària als centres educatius.

L’educació ambiental serveix per elaborar estratègies que ens permetin contenir els impactes existents en els pobles i ciutats on vivim i que els hem de gestionar de manera eficient i respectuosa. Entre aquests es troben la gran quantitat de residus sòlids que produïm diàriament, els cotxes que transiten pels nostres carrers alliberant tot tipus de partícules nocives per la salut, l’aigua que es gasta com si aquest recurs no s’acabés mai quan gairebé per la manera de gestionar-lo el tenim al límit i és vital per la nostra vida, però per sobre de tot l’estil de vida que ens hem donat gastant tots els recursos naturals que tenim al nostre abast sense cap limitació. Per això que la feina que s’ha de fer és treballar en estratègies que ens portin a la regeneració d’aquests recursos i dels problemes que els afecten, traslladant aquestes iniciatives als ciutadans i buscant la seva participació de manera activa per fer-hi front i tenir una resposta positiva.

Aquesta acció ha de ser permanent entre les persones i el medi ambient sent un procés de reflexió dins el context de tots els pobles que ens ha de dur a refermar les nostres conviccions i valors entorn l’educació ambiental i reforçar la feina dels educadors que són els pilars fonamentals per arribar als alumnes el futur del planeta i ensenyar-los els valors mediambientals necessaris per crear en ells una consciència ecològica i unes actituds positives per anar cap a un desenvolupament del planeta sostenible. Aquest repte és la feina que hem de fer i l’única que tenim per preservar el nostre hàbitat sent una responsabilitat nostra, el camí el tenim al nostre abast si volem que els nostres fills gaudeixin com nosaltres hem fet fins ara d’aquest i els seus recursos naturals, només cal començar a caminar. Pensem-hi.

Per |2018-01-26T12:41:10+00:0026, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada