La família de l’artista Dèlia Boix lliura una de les seves obres al fons artístic de l’Ajuntament de Tortosa

La família de l’artista Dèlia Boix (Horta de Sant Joan, 1940-Tortosa, 2017) ha lliurat avui a l’Ajuntament de Tortosa una de les seves obres amb la voluntat que entri a formar part del fons patrimonial artístic del consistori. Es tracta d’un gravat a l’aiguafort del Portal del Romeu, que les dues filles de la pintora han donat formalment en presència de l’alcalde, Ferran Bel, i de la regidora de Cultura, Dolors Queralt. La voluntat de la família de Dèlia Boix era que una de les seves obres “pogués ingressar en la col·lecció pictòrica de la ciutat per tal que en pugui gaudir tota la ciutadania”. L’alcalde ha agraït la donació pel gest en sí mateix i pel seu valor artístic, i ha recordat la vàlua professional i la dilatada trajectòria de l’autora.

Graduada en Arts Aplicades en l’especialitat de Gravat a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona, Dèlia Boix va aprendre l’especialitat de gravat i dibuix amb Benet Espuny i amb Roberto Escoda. Al llarg de la seva vida ha fet nombroses exposicions individuals i ha participat en més d’un centenar de col·lectives. Ha impartit classes de dibuix, gravat i pintura, i ha rebut diversos premis de caràcter internacional.

“La forma d’atansar-se conceptualment a l’obra de Dèlia no pot prescindir de les característiques bàsiques del seu art, gens sofisticat, senzill i honest, poderós i apassionat alhora”, ha escrit el pintor i amic de l’artista Joan Rebull. La filla de l’artista, Dèlia Andreu ha explicat que la seva mare “era una artista de vocació, constant en l’aprenentatge i en perfeccionar-se, en experimentar procediments, materials i textures. Va estar sempre en contínua evolució i va buscar en la pintura la seva forma d’expressar-se i donar a conèixer les seves vivències. Ella sempre deia que ‘sense dibuix no hi ha pintura'”.

Per |2018-01-30T17:37:18+00:0025, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada