Nadal haurà de comparèixer al Congrés per donar explicacions sobre l’anul·lació del TC de la indemnització del Castor

El ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, haurà de comparèixer en comissió al Congrés dels Diputats per informar sobre les conseqüències de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la indemnització del magatzem de gas Castor. La Diputació Permanent, reunida aquest dimarts al matí, ha rebutjat primer la petició conjunta d’Esquerra Republicana i el PDeCAT perquè ho hagués de fer en ple extraordinari. PP i PSOE hi han votat en contra, mentre que Ciutadans s’ha abstingut. Després, però, han tirat endavant dues altres propostes perquè la compareixença fos en comissió, amb els vots en contra del PP.

El portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha afirmat que el Castor ha costat deu vegades més d’allò anunciat i que el cost l’assumirà la ciutadania a través del rebut del gas fins al 2034.

Rufián ha exigit saber “qui s’ha lucrat i se segueix lucrant amb l’estafa del Castor” i “per què es va blindar un negoci sobre el qual hi havia tants dubtes tècnics i econòmics”.

També preguntarà al ministre “què pensa fer per rescabalar els consumidors afectats”, i “quants anys més es farà pagar a la ciutadania els setze milions d’euros que costa mantenir en hibernació les instal·lacions”.

A banda, el portaveu republicà ha exigit que “es retorni” la indemnització que s’ha pagat a les concessionàries i “que es retiri el recàrrec que Enagás Transporte cobra en el rebut del gas a la gent”.

Per |2018-01-26T10:14:03+00:0024, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada