La Cambra de Tortosa reivindica la representació de l’empresariat de les totes comarques ebrenques

Aprofitant l’any electoral de les cambres de comerç, des de la Cambra de Tortosa treballen amb “l’objectiu” que tots els sectors i “tots els territoris” de les Terres de l’Ebre estiguin representats en el nou plenari, un plenari que passarà de 28 a 21 membres per ser “més operatiu i àgil”. Tot i que la comarca de la Terra Alta i alguns municipis de la Ribera d’Ebre formen part de la Cambra de Comerç de Reus, la “reivindicació històrica” perquè l’empresariat de les quatre comarques s’aglutini sota el paraigües de l’ens tortosí pot trobar en les properes eleccions una nova oportunitat. La petició però l’hauria de fer la majoria d’empresaris afectats (dues terceres parts), els de la Terra Alta i nord de la Ribera d’Ebre a la cambra reusenca.

Des de Tortosa consideren que el canvi és una qüestió “que acabarà caient pel seu propi pes”. I és que molts empresaris acaben demanant l’execució de les seves gestions des de Tortosa, per proximitat. La col·laboració entre les dues cambres per facilitar el dia a dia dels empresaris és una realitat però des de l’ens tortosí defensen que la realitat territorial no té res a veure amb la que existia fa un segle, quan es van crear les primeres cambres de comerç. De fet, l’abast de Cambra de Comerç de Reus la delimiten els antics partits judicials de Reus, Montblanc, Falset i Gandesa – resolució de la direcció general de Comerç, Indústria i Treball, del 14 de juny de 1912-, però la vegueria ebrenca és ara una realitat econòmica i social que es veu esquinçada amb l’actual delimitació cameral.

La Cambra de Comerç de Tortosa ja participa activament en moltes de les activitats que es fan en aquests municipis i defensen que “la millor manera de donar servei a les empreses i generar llocs de treball és vincular-les al territori que li correspon”, ha defensat el president de l’ens tortosí, José Maria Chavarria. “La història s’ha d’anar corregint poc a poc i cal que la gent de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre estiguin convençuts i els hem de convèncer perquè políticament i econòmicament interessa”, ha afegit.

L’agenda 2018 de la Cambra de Tortosa
La Cambra de Tortosa, pendent de l’esdevenir de les eleccions, ha reparat diferents activitats i missions d’exportació per al 2018. Per una banda, ha presentat una nova borsa de treball, amb més visibilitat per a les ofertes i els candidats, nous cursos de formació i programes d’ajuts a través dels quals les empreses poden rebre entre 3.500 i 9.000 euros en concepte de projectes d’innovació, tecnologia o expansió. També s’estrenarà els cafè-cambra, petites trobades dels associats amb empresaris de primera línia de diferents sectors.

Finalment, se seguirà treballant per ajudar a la inserció laboral dels joves ebrencs, menors de 30 anys, que ni estudien ni treballen. N’hi ha identificats més de 900 al territori i durant el 2017 la Cambra de Comerç de Tortosa va participar en l’orientació i formació d’uns 300. També ofereixen bonificacions a les empreses que contractin alguns d’aquests joves formats per l’ens cameral, per un mínim de 6 mesos. L’ajuda és de gairebé 5.000 euros.

Noves missions
Pel que fa les missions empresarials, es mantindran les que es fan al Marroc, Guinea Equatorial, Camerun i la Xina i s’iniciaran contractes amb Guinea Bissau. Al Marroc es treballa sobretot amb el sector agroalimentari de la regió de l’Algadir i amb projectes d’energies renovables a la regió desèrtica de Rachidia. A la Xina es treballa amb operacions directes i inverses en el sector gourmet.

Per |2018-01-25T17:57:31+00:0024, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada