Móra la Nova enllesteix la XVI Fira Intercomarcal de l’Oli

La XVI Fira Intercomarcal de l’oli de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, arriba els dies 27 i 28 de gener a Móra la Nova al Pavelló Firal 1 d’Octubre. S’hi espera la participació de fins a 37 cooperatives i almàsseres de les tres comarques. L’encarregat de donar el tret de sortida, dissabte a les 17 hores, serà el periodista Josep Sucarrats i Miró, periodista gastronòmic i director de la revista Cuina. El certamen, segons ha explicat la regidora de Fires, Míriam Vinaixa, “aconsegueix cada any tenir més repercussió social i mediàtica. A través de la FIO hem consolidat una fira que va agafant bagatge amb cada cop més afluència de visitants i expositors”.

Com l’any passat i amb la idea de facilitar el coneixement dels excel·lents olis que es produeixen a les comarques riberenca, terraltina i prioratina, la FIO oferirà ‘La II Nit de l’Extraverge’. És una experiència gastronòmica i sensorial de la mà del director d’un dels tres restaurants ebrencs que compta amb una estrella Michelin, el Xef Vicent Guimerà (Restaurant l’Antic Molí, qui ens guiarà a través d’un menú de tapes, a degustar la seva fabulosa cuina maridada amb els monovarietals més intensos, aromàtics i personals. La II Nit de l’Extraverge, que compta amb el suport del Club OliTast, se celebrarà, com a preàmbul de la FIO, aquest divendres, a les 21,30 h a la Cooperativa Agrària moranovenca.

Aquesta nova oferta culinària se suma a l’encetada fa dos anys i que enguany s’hi repetirà: les Jornades Gastronòmiques ‘Mosset amb oli’. En aquest cas molts dels bars i restaurants de la població ofereixen tapes a 3 euros on el protagonista també és l’oli d’oliva. Per a completar aquesta oferta gastronòmica s’hi han programat activitats tradicionals com el concurs d’allioli, l’esmorzar de la clotxa, la ballada i exhibició de sardanes, el berenar popular de pa amb oli, sucre o sal i el sorteig de lots d’oli, entre altres. També es realitzarà un show cooking a càrrec de la blocaire Evacuinera i els dos tast d’oli, un de obert a tots els visitants i l’altre especial per als més petits. Com a activitats prèvies, dijous hi haurà les xerrades tècniques de la FIO: “El maneig del cultiu de l’olivera en producció ecològica” a càrrec de Laia Viñas, enginyera agrònoma i tècnica de l’ADV Ecològica de Ponent i “Experiència d’internacionalització d’una empresa oleícola” a càrrec de Jordi Ciuraneta, empresari agrícola.

Per |2018-01-30T17:37:54+00:0023, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.