La Ràpita presenta la primera programació estable a l’auditori Sixto Mir

Amb el primer any complet per davant amb l’auditori Sixto Mir a disposició, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de La Ràpita ha presentat avui la nova temporada cultural, que arriba farcida d’activitats i propostes per configurar una programació estable que es desplegarà també per la resta d’equipaments culturals del municipi. Sis espectacles teatrals a l’Auditori Sixto Mir, les projeccions de cinema del Cicle Gaudí i del CineClub La Ràpita, les activitats literàries i els actes organitzats per les entitats locals són algunes de les propostes culturals que composen l’agenda, que este matí han detallat la regidora Èrika Ferraté i l’alcalde Josep Caparrós. Entre les principals novetats: la creació d’un carnet cultural. També s’obrirà un Scaperoom al Museu de la Mar de l’Ebre.

La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, ha destaca que “enguany serà el primer any sencer que es disposa de l’auditori Sixto Mir, que s’incorpora a la resta d’instal·lacions del municipi, com són el Museu de la Mar de l’Ebre, o la biblioteca Sebastià Juan Arbó, als quals en els últims anys hem anat dinamitzant i omplint de contingut per cobrir al màxim les necessitats de la ciutadania en matèria cultural”.

La nova temporada s’enceta aquest mateix cap de setmana, amb la inauguració de l’exposició ‘Lo tros’, d’Andrei Moldovan, al Museu de la Mar de l’Ebre, i continuarà dissabte amb la representació teatral de l’obra ‘Els darrers dies de la Catalunya republicana’, de Terra Teatre, a l’auditori Sixto Mir.

El teatre a l’auditori comptarà amb cinc funcions més després d’aquest cap de setmana: els espectacles familiars ‘Superbleda’ i ‘Més que màgia’, el musical ‘Per si no ens tornem a veure’, l’adaptació que ha fet la companyia Mea Culpa del clàssic ‘La plaça del diamant’ i l’estrena del nou espectacle del grup local Xip Xap, que per commemorar el Dia Mundial del Teatre portarà a escena l’obra ‘No som ningú’.

L’Auditori Sixto Mir també acollirà els concerts de primavera de la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca i l’Orfeó Pau Casals, la celebració del Dia Mundial de la Dansa a càrrec de JasDansa, un concert de l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre i una sessió molt especial de música a càrrec del Petit Comitè.

El cinema català més actual estarà representat per la projecció de ‘La llamada’ i ‘La pell freda’, mentre que l’entitat local CineClub La Ràpita seguirà oferint una cuidada selecció de títols de gran qualitat cinematogràfica, entre els quals ‘La canción del mar’, ‘The invitation’ o l’aclamat documental ‘Muchos hijos, un mono y un castillo’. D’altra banda, l’Església Nova i la biblioteca Sebastià Juan Arbó acolliran diferents activitats literàries, com els actes al voltant del Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i les presentacions dels llibres de Josep Pitarch (Premi Sebastià Juan Arbó 2016), de Noèlia Borràs i el recull ‘Versos contra la violència.

Nou carnet cultural i Scaperoom
Una de les novetats destacades que s’han anunciat en la roda de premsa celebrada aquest matí a l’ajuntament rapitenc ha estat la presentació d’un carnet cultural, “que té per objectiu fidelitzar tot el col·lectiu que és usuari dels equipaments culturals i que consumeix cultura al nostre municipi”, tal com ha destacat l’alcalde, Josep Caparrós. Aquest carnet cultural, amb un preu anual de 25 euros –disponible a partir d’aquest dimecres-, permetrà accedir a una sèrie d’avantatges, com ara descomptes en la compra d’entrades del cinema del Cicle Gaudí i en alguns espectacles de teatre, música i dansa. A la vegada donarà dret a un seguit d’obsequis, com són dues entrades per a un espectacle de l’auditori, dues entrades al Museu de la Mar de l’Ebre, dos tiquets per a la ruta teatralitzada que es realitza a l’estiu i el llibre del Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó de l’any vigent.

Una altra de les novetats d’enguany és l’obertura d’un Scaperoom, a la caseta del guarda del Museu de la Mar de l’Ebre, que s’obrirà immediatament i tindrà un preu de 25 euros per grup, que pot tindre de 2 a 5 membres.

Per |2018-01-26T10:17:08+00:0023, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.