L’advocat dels ferits per l’1-O a la Ràpita diu que cal esbrinar les ordres darrere l’actuació dels agents investigats

ACN. L’advocat dels ferits de l’1-O a Sant Carles de la Ràpita, Josep Canicio, ha apuntat que darrere l’actuació dels cinc agents de la Guàrdia Civil que ara estan investigats per les càrregues policials hi havia unes ordres concretes sobre com havien d’actuar i on fer-ho. “L’actuació dels agents no és una airada d’algú que perd els estreps, sinó que ve determinada per les ordres que van rebre”, ha defensat Canicio en declaracions a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio. L’advocat ha explicat que des del jutjat se’ls ha demanat identificar els policies i que aquests agents es podrien afrontar a responsabilitats per haver causat lesions o fins i tot un delicte contra la integritat moral. Amb tot, Canicio ha insistit que malgrat que van ser els agents qui van actuar “com a braç executor que pega el cop”, darrere hi ha unes instruccions en l’operatiu de com s’havia d’actuar per intervenir les urnes, i que això també s’ha d’investigar. “El ministre Zoido d’això no n’ha parlat o ha falsejat el relat”, ha dit l’advocat.

Canicio, coordinador de l’equip d’advocats que ha posat l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita a disposició dels ferits, ha explicat que ha estat complicat identificar els agents que van actuar, tal com se’ls ha demanat, i que ho han anat fent a partir de material gràfic i audiovisual de les càrregues d’aquell dia i a través de la numeració que porten a l’esquena. Per als ferits, l’objectiu és “que s’imparteixi justícia” i “donar sortida a la indignació de la gent que va resultar ferida o es va sentir humiliada” amb les càrregues “desproporcionades” de l’1-O a la Ràpita i que tot plegat permeti aclarir què va passar i quines eren les instruccions. En aquesta línia, ha recordat que els Mossos d’Esquadra van retirar urnes sense utilitzar la violència.

Els cinc policies identificats hauran de comparèixer al jutjat d’instrucció número 4 d’Amposta el 14 de març en qualitat d’investigats. De les 84 persones que van resultar ferides per les càrregues policials a la Ràpita, 60 han presentat denúncia. Els advocats treballen per presentar-ne més i algunes han estat arxivades provisionalment.

Per |2018-01-24T10:07:45+00:0022, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada