Roger Aviñó, alcalde de Xerta: “Intentarem acabar la legislatura amb deute zero”

L’Ajuntament de Xerta ha aconseguit durant la legislatura de MÉS per Xerta, que va assolir l’alcaldia en les eleccions del 2015, reduir el seu endeutament amortitzat un 66’5%. Una notícia que l’alcalde del municipi Roger Aviñó ha qualificat de molt positiva i expressa que “demostra l’esforç de l’equip de govern actual per rebaixar el deute” i creu amb aquestes accions fan que “l’ajuntament tingui més solvència a l’hora d’encarar nous reptes”.

Aviñó va arribar a l’alcaldia amb un deute de gairebé 600 mil euros, el qual s’ha vist rebaixat fins els 200 mil euros al final del mes de desembre del 2017. “Hem prioritzat amortitzar deute anticipadament abans que realitzar altres inversions que, possiblement la ciutadania hagués valorat d’un altra manera, però creiem que per responsabilitat que ha estat millor fer petites inversions i aconseguir reduir l’endeutament”, justifica l’alcalde. Aviñó explica que s’ha assolit amb accions com, l’amortització anticipada de 83 mil euros del préstec per la compra de la casa Bayot o el pagament de 186 mil euros d’un crèdit ICO, gràcies al superàvit del 2016. “Són diners que els haguéssim pogut destinar en inversions però vam creure més interessant reduir el deute”, explica Aviñó.

En relació al pressupost de cara al 2018, l’alcalde els ha qualificat de continuistes en referència als del 2017: “Es prioritza complir amb les obligacions en quant a amortitzar el deute que queda i esperem rebaixar-lo al final de 2018 per tal que de cara al 2019, any d’eleccions, sigui molt baix i a ser possible, intentarem acabar en deute 0”. En quant als projectes d’inversió des de l’ajuntament tenen previst instal·lar un punt d’aigua per als treballs agrícoles, lavabos al cementiri municipal, climatitzar la biblioteca o millorar el camí de la Barca, entre altres accions.

Recupera aquí l’entrevista amb l’alcalde

Per |2018-01-22T10:03:40+00:0018, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada