Les Terres de l’Ebre acullen una cinquantena de menors estrangers no acompanyats

Aquests centres d’emergència i temporals són una de les mesures que coordina la Taula d’Atenció Integral creada arran de l’increment “extraordinari” d’arribada de menors estrangers no acompanyats al país. Segons dades de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) han estat 1.489 els menors acollits el 2017, 684 el 2016 però no més de 350 el 2015. Això ha suposat una “sobreocupació” en la vintena de centres d’acollida que ja existeixen a país i d’aquests, 7 s’han ocupat exclusivament per aquests joves. El Govern ha destinat nous recursos i s’han creat 200 places temporals noves en 9 centres nous, 44 de les quals als 2 centres de les Terres de l’Ebre. En aquests centres els menors són atesos per educadors, psicòlegs, treballadors socials i mediadors culturals i tenen empara fins a la majoria d’edat, quan poden passar voluntàriament als pisos de foment de l’autonomia. El 96% d’aquests menors són nois, el 68% arriben des del Marroc pel sud d’Espanya, altres també des d’Itàlia, i la majoria tenen entre 15 i 17 anys. Els factors d’aquest augment de l’arribada d’aquest joves estrangers són molt diversos, des de l’adversitat econòmica als seus països, el tancament de la ruta turca i d’altres fronteres de països europeus o l’augment dels controls a la lliure circulació de persones, entre molts d’altres. Un cop arribats a Espanya, passen per alguna altra comunitat autònoma i arriben a Catalunya molts cops amagats davall de camions o en altres circumstàncies perilloses que posen en risc les seves vides.

Per |2018-01-22T13:08:04+00:0018, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada