Roger Torrent, nou president del Parlament amb el suport de JxCAT, ERC i la CUP

Roger Torrent ja és el nou president del Parlament. El diputat d’ERC ha rebut el suport dels diputats del seu grup, de JxCAT i també finalment de la CUP. Són 65 vots nominals a favor seu dins de l’urna de la sessió constitutiva d’aquest dimecres a la cambra, de manera que Torrent ha aconseguit la presidència de la cambra en segona votació i per majoria simple. En la primera votació, Torrent també ha aconseguit 65 vots, insuficients per superar el llindar de la majoria absoluta, en 68 diputats. El segon candidat més votat ha estat José María Espejo-Saavedra, amb 56 vots, candidat de Cs. N’hi ha hagut 9 en blanc -els comuns són 8 diputats. En total s’han dipositat 130 vots a l’urna perquè la Mesa d’Edat ha acceptat el vot delegat per a Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, diputats en presó preventiva, tot i la protesta de Cs i el PPC. Però en canvi els cinc diputats que són a Brussel·les no ho han sol·licitat. Quan la Mesa d’Edat ha convidat aquests vuit diputats per dipositar el vot a l’urna, els independentistes han aplaudit.

Després de ser escollit president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent deixarà l’alcaldia de Sarrià de Ter (Gironès). Des de l’ajuntament preveuen que el ple de renúncia es pugui fer aquest divendres al vespre a les vuit del vespre. Torrent va accedir a l’alcaldia del municipi el 2007, on actualment Esquerra governa amb majoria absoluta. Té nou dels onze regidors al consistori. El calendari, obert a canvis, també preveu que el ple d’elecció del nou alcalde es faci dilluns de la setmana que ve. La decisió sobre el relleu encara no està presa però el primer tinent d’alcalde, Narcís Fajula, es perfila com a possible substitut. Fajula té a hores d’ara dedicació exclusiva al consistori on ja és regidor de Serveis Públics, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil. Els regidors d’ERC i la secció local del partit seran els que hauran de prendre la decisió.

Per |2018-01-22T09:59:08+00:0017, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada