Més de 180 famílies es beneficien dels ajuts socials de l’Ajuntament de Deltebre

L’equip de govern de l’Ajuntament de Deltebre ha presentat les dades de valoració de la prestació dels ajuts als tributs socials, dels ajuts d’urgència social i de l’aplicació de la tarifa social de l’aigua que ha atorgat el consistori durant el transcurs de l’any 2017.

Per una banda, i en relació als ajuts als tributs socials que s’atorguen per ajudar a les persones que no poden fer front als impostos i taxes, aquesta prestació ha beneficiat a 143 unitats familiars i ha estat dirigida a l’Impost sobre Béns Immobles, la taxa de serveis de Recollida d’Escombraries, l’impost de Vehicles de Tracció Mecànica, la taxa de Serveis Urbanístics, l’impost sobre l’increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana i Activitats Extraescolars.

En total, entre les 143 famílies s’han distribuït 43.730€ que o bé s’han descomptat en la segona fracció dels tributs o bé s’han ingressat directament al compte corrent del beneficiari en cas que ja hagin estat meritats al seu moment. De totes aquestes famílies, un 96% són del municipi i un 4% són famílies no nascudes al municipi. Cal esmentar que s’han denegat 21 sol·licituds com a conseqüència de superar els barems indicats en la convocatòria, per no ser titulars de cap tribut o bé per no presentar la informació requerida en temps i forma.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquesta és una mesura de justícia social que permet complir que qui menys pugui, menys pagui i que es va posar en funcionament, per primera vegada, sota el mandat de l’actual equip de govern”. L’alcalde ha detallat que “l’aposta per les polítiques socials ha estat sempre una de les prioritat de l’equip de govern i, per aquest motiu, aquesta actuació tindrà continuïtat en els vinents anys per tal d’ajudar a les famílies més desafavorides del municipi”.

Per altra banda, aquests ajuts també s’han de sumar les prestacions d’urgència social que realitza l’Ajuntament de Deltebre i que serveixen per complementar les ja existents del Consell Comarcal del Baix Ebre. En aquest cas, s’han atorgat 10 ajuts amb un import global de més de 1.600€. Finalment, i en relació a l’aplicació de la tarifa social de l’aigua, 29 unitats familiars s’han vist beneficiades i han vist reduïda la taxa de l’aigua depenent de la puntuació obtinguda a partir dels diferents informes socials realitzats mitjançant les seves condicions econòmiques.

La regidora d’Hisenda, Transparència i Atenció a les Persones, Lluïsa Ventura, ha explicat que “totes aquestes ajudes són atorgades a partir dels diferents criteris tècnics que sol·liciten les professionals dels serveis socials que treballen a l’Ajuntament de Deltebre”.

Incentius a la Dinamització Econòmica, Ocupacional i Imatge de Poble
En el marc d’aquest balanç anual, també cal destacar l’atorgament de més de 6.900€ en subvencions destinades a la dinamització econòmica, ocupacional i per a la millora de la imatge de poble. En total, han estat 18 les empreses beneficiades per haver incentivat la contractació de persones al municipi, per afavorir l’emprenedoria, per fomentar activitats de proximitat o per incentivar el sector primari al municipi.

Per |2018-01-17T15:17:21+00:0016, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada