Ignasi Blanch exposa el seu univers creatiu al campus de l’Ebre

El vestíbul del campus Terres de l’Ebre de la URV acull fins al proper 2 de març prop d’una vintena de dibuixos de l’il·lustrador Ignasi Blanch (Roquetes, 1964) inspirats en la necessitat humana de comunicar-nos, d’expressar allò que sentim i d’interessar-nos per allò que commou els altres. Es tracta de l’exposició “Estem en contacte”, produïda per la Institució de les Lletres Catalanes i  l’Ajuntament de Sant Cugat  amb motiu del 17è Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat del Vallès, celebrat el passat mes d’octubre, i que ara es pot veure a les Terres de l’Ebre de la mà del campus Extens de la URV a Tortosa.

L’exposició la componen dibuixos recents i inèdits, en els quals Blanch hi treballa des del passat estiu, i que es van poder veure per primera vegada a Sant Cugat. “Són dibuixos que no obeeixen a cap encàrrec concret sinó que sorgeixen de manera lliure i natural. Són el resultat de les meues lectures, de la meua infantesa a Roquetes o de la meua estada a Berlín”, apunta Blanch. D’aquí la gran diversitat d’individus. “Els personatges que hi apareixen són artefactes comunicadors: emissors, missatges i receptors a la vegada. Els dibuixa sols i en posat introspectiu, però compartint una experiència que no sabem si els apropa o els allunya”, assenyala l’escriptor Àngel Burgas, l’encarregat del text de presentació de l’exposició. És l’espectador el que ha de fer el seu propi relat. “Són dibuixos d’una gran bellesa poètica que transmeten el trajecte d’un viatge vital, col·lectiu,  il·lusionador i plàcid”, apunta Núria Gil, responsable del Campus Extens de la URV a Tortosa. “Ens ha semblat molt interessant portar aquesta exposició aquí perquè Ignasi Blanch és un autor molt rellevant arreu i és d’aquí, amb origen i arrels a  les Terres de l’Ebre i és important que la seua feina és pugui veure també al territori”, ha afegit Gil.

Per |2018-01-22T12:01:23+00:0016, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada