La Ribera d’Ebre impulsa un Pla per millorar la qualitat de vida de les dones de la Ribera

Millorar la qualitat de vida de totes les dones que viuen a la Ribera. Aquest és l’objectiu que s’ha marcat el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per als propers anys, amb l’aprovació en el darrer ple del II Pla de Polítiques de Dones de la Ribera d’Ebre.La redacció d’aquest Pla de polítiques de la Dona, que tindrà validesa fins al 2020, ha comptat amb la informació que s’ha obtingut de primera mà de les mateixes dones i les associacions de la Ribera, una comarca on tots els pobles tenen una entitat que agrupa al col·lectiu femení i a través de la qual el Consell Comarcal té contacte amb les dones i la seva situació. De fet, un òrgan comarcal: el Consell Consultiu de la Dona de la Ribera d’Ebre, agrupa a totes les associacions de dones de la comarca; es reuneix periòdicament i se celebren trobades per impulsar actuacions conjuntes. Entre aquestes, la trobada anual amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Actuacions previstes
El Pla comarcal per als propers anys inclou 36 actuacions per millorar la situació de la dona a la comarca, entre aquestes destaquen la prevenció de violència de gènere, potenciar dones emprenedores i promoure noves empreses a la comarca que creïn llocs de treballs nous. També es vol normalitzar la presència de dones a les TIC, fer visibles les necessitats i problemàtiques pròpies de les dones de la comarca i la més rellevant: la necessitat de relleu generacional en les associacions de dones, perquè actualment no hi ha participació de dones joves en aquestes entitats, o és poc representativa.

Per |2018-01-22T12:01:53+00:0012, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada